Haberler

Demiryolları "Çin'e giden ilk ihracat treni yolundan döndü" iddialarına yanıt verdi: Gümrükleme için Halkalı'ya geldi

Güncelleme:

TCDD Taşımacılık AŞ, "Çin'e giden ilk ihracat treni, Maltepe'den döndü" iddialarına yanıt verdi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Trenimiz, Çin'e doğru yola çıkmadan önce, gümrükleme işlemleri ve Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğramıştır. Bu gece Halkalı'dan Köseköy'e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir" denildi.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan Türkiye-Çin İhracat Treni'nin 'yolundan döndüğü' gibi asılsız, kötü niyetli haber ve paylaşımları üzülerek izledik" ifadesine yer verildi.
Trenin, törenin ardından Çin'e doğru yola çıkmadan önce, gümrükleme işlemleri ve Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğradığı belirtildi.

"BU GECE YOLA ÇIKACAK"

"Bu gece Halkalı'dan Köseköy'e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir. Trenimizin 12 gün içinde Çin'in Xian şehrine ulaşması hedeflenmektedir. Bu süreçler yük taşımacılığında rutin sayılan ve tamamlanması gereken işlemlerdir. Türkiye'den hatta Avrupa'dan Çin'e kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığının demir yolu aracılığı ile yapılabilmesi, ülkemizin hayata geçirdiği Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirilmiş demir yollarımız sayesinde mümkün olmuştur. Demiryolu taşımacılığında ülkemizin menfaatleri gereği yaptığımız büyük işleri her zaman teveccühle karşılayan halkımızın, başarılarımızı gölgelemek isteyen, kurgulanmış, haince duygular taşıyan yaklaşımlara itibar etmeyeceğinden eminiz."

Demiryolları 'Çin'e giden ilk ihracat treni yolundan döndü' iddialarına yanıt verdi: Gümrükleme için Halkalı'ya döndü

NE OLMUŞTU?

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), düzenlenen törenle Kazlıçeşme istasyonundan hareket ederek Çin'e ihraç ürün taşıyacağı belirtilen ilk ihracat treninin Maltepe İstasyonu'ndan Halkalı Garı'na geri getirildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Halkalı Türkiye İhracat Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (21)

ahmet:

kendi ülkesine düşman bir nesil yetişti. her yapılan işten rahatsız olan, yanlış yapıldığında veya ülke olarak birşey kaybettiğimizde memnun olan bu gayri milli insanlar ülkeme yazık ediyor. Rabbim hepsini helak etsin, nesillerini kurutsun inşaallah

12
25
yanıtYanıtla
yorumsuz:

borsada liste başı hep marketlerin olduğu bir ülke için çok konuşuyorsun

yanıt0
yanıt1
tabi tabi:

tabi tabi tele tubi, çok inandırıcı, acaba ne üretiyoruz da ne satıyoruz? ha kedi köpek olabilir.

15
16
yanıtYanıtla
hay daaa:

cine saman mi satiyoruz. . .

21
7
yanıtYanıtla
saman:

olsa satacağız da bizde satın alıyoruz.

yanıt2
yanıt0
D.bakırlı:

Sakarya Karasu yada hızlı tren gelecek diye giriş yoluna viyadük ayakları betondan yaptılar , sonra geçen hafta hepsini yıktılar. Hayatımda bu kadar milletle dalga geçen bir yönetim görmedim , ama aynı parti Karasu da 55 oy aldı .

19
8
yanıtYanıtla
osman'':

müteahidin sorunu, hükümetle alakası yok, kiralıktan öz beyne geçin anlarsınız

yanıt4
yanıt13
vatandaş:

Mutlaka öyledir canım, Beratta dönecek mi?

15
9
yanıtYanıtla
meczup:

mağazalar nalburlar elektirikçiler bilumum yerler çin malı dolu oturduğunuz yerden kalkmanıza gerek yok bu yazıyı okuyan internette traş makinası terazi adaptör yaz yazabildiğini faso çin malı sağolsun bizim cebinde beş on kuruşu olanlarda çinde kendi markalarını bastırıp getirip burda satıyor üşenmeyen sokağa çıkp araştırsın üşenen keyif çayı demleyip internetten araştırsın gençler işsiz göçmenler olan işi kapmış sanayici artan maliyetler yüzünden üretimi bırakmış çinden mal getirip satıyor

15
6
yanıtYanıtla
KEKEME TAVSAN:

Lastigi patlamistir, istepne olmadigi icin sambrelcide bekletiliyordur.

12
9
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title