Haberler

Tarsus Belediyesi Tarım Sektörünü Güçlendiriyor

Güncelleme:

Mersin'de Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler kapsamında mantar üretim seraları ve sebze-meyve kurutma-paketleme tesisleri açıldı. Bu projelerle tarım sektörüne katkı sağlanırken, yerel üreticilere de destek veriliyor.

Tarsus Belediyesi, yapımını tamamladığı Mantar Üretim Seraları ve Meyve, Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi'ni hizmete açtı.

Tarsus'a kazandırılan mantar üretim seraları, tarım sektörüne önemli katkı sağlıyor. Proje kapsamında düzenlenen mantar yetiştiriciliği kurslarının yanı sıra katılımcılara, girişimcilik eğitimleri, iş planı hazırlama ve finans kaynaklarına ulaşma gibi konularda da destek sağlanıyor.

Tesis, "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi ENHANCER" Programı kapsamında alınan hibe ve "Mantar Yetiştiriciliği Kursu ve Ortak Kullanım Tesisleri" Projesi kapsamında hizmete açıldı.

ÜRETİCİLERE KURUTMA VE PAKETLEME TESİSİ İLE KATKI SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan meyve/sebze kurutma ve paketleme tesisi, ortak kullanım tesisi olarak hizmet verecek. Tesiste bulunan kurutma ve paketleme makineleri, ürünlerin katma değerini yükseltmeye olanak tanıyor.

İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

Ortak kullanım tesisi, konusunda uzmanlaşmış 5 personel istihdam ederek meyve-sebze kurutma ve paketleme konusunda hizmet sunuyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bu projelerin kentin ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayacağını ve istihdamı artıracağını belirtti.

Başkan Bozdoğan, " Tarsus'ta göreve geldiğimizden beri ısrarla vurguladığımız tek şey Tarsus öyle bir belediyeye sahip olmalı ki, eğiten bir belediye olmalı, üreten bir belediye olmalı ve sağlıklı, kültürlü bir kenti yaratabilmeli. Yeni nesil belediyecilikte bunu başarmamız gerekir diye ısrarla söylüyordum. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından sürdürülebilir sosyoekonomik uyum için girişimcilik kapasitesinin artırılması projesi kabul görerek yüzde 90'ı da hibe şeklinde 115 bin Euro yaklaşık olarak da 3 milyon 300 bin liraya tekabül ediyor. 80 kursiyer ve 18 ay boyunca eğitim verecek iki adet 112 metrekarelik mantar serası, sebze ve meyve kurutma paketleme tesisi kurulacak" dedi.

"AMACIMIZ ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK"

Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:

"Tesisteki amacımız birinci derecede sözleşmeli çiftçiyle çalışmaları kapsamında ücretsiz verdiğimiz fidelerden alınan ürünleri tekrar satın alarak çiftçiyi desteklemek. Satın alınan ürünleri mevsiminde kurutarak diğer belediyeler olsun, market zincirleri ve kendi halk marketlerimizde değerlendirmek. İkinci olarak ürünü kurutmak isteyen çiftçinin kazanamadığı bu dönemde ürünleri düşük bir bedel karşılığında kurutarak destek sağlamak."

"84 TANE ATA TOHUMU ŞU AN ELİMİZDE MEVCUT"

Tarsus'ta önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Başkan Bozdoğan, "Bu tür üreten yerler kente değer katacağı için çok mutluyum. Böylesine ciddi ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde bir kent adına ne kadar önem taşıdığını hepiniz en az benim kadar biliyorsunuz. Süs bitkilerini bile Tarsus Belediyesi üretiyor. 84 tane ata tohumu şu an elimizde mevcut. Türkiye'nin hiçbir belediyesinde hiçbir kurumunda bu kadar değerli ata tohumuna sahip bir yer bulamazsınız" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Tarsus Belediyesi Tarsus Mersin Eğitim Yerel Ekonomi Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title