Haberler

TARSİM'den Azerbaycan'a ziyaret

Güncelleme:

Tarım Sigortaları Sistemi modelinin Azerbaycan'da geliştirilmesi için rehberliğini sürdüren TARSİM, 2023 yılı değerlendirme toplantısını gerçekleştirmek üzere Aqrar Sigorta Fondu'nu ziyaret etti.

Tarım Sigortaları Sistemi modelinin Azerbaycan'da geliştirilmesi için rehberliğini sürdüren TARSİM, 2023 yılı değerlendirme toplantısını gerçekleştirmek üzere Aqrar Sigorta Fondu'nu ziyaret etti.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, SEDDK Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Barış Taşkesen ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü'nün katıldığı program kapsamında, Aqrar Sigorta Fondu Genel Müdürü Fuad Sadigov ve beraberindeki heyet ile 2023 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Sadigov, TARSİM heyetinin ziyaretinden ve rehberliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Yıldız'a, Başkan Yardımcısı Gençosmanoğlu'na ve Genel Müdür Engürülü'ye plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardından Yıldız, Azerbaycanlı basın mensuplarına iki ülke arasındaki iş birliği ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, soruları yanıtladı.

Yıldız, Azerbaycan ile Türkiye arasında tarım sigortaları alanındaki iş birliğinin zaman içinde geliştiğini ve Azerbaycan'da tarım sigortası mekanizmasının başarıyla uygulandığını, Türk devletleri arasında ortak bir Tarım Sigortası Sistemi kurulması için Özbekistan'da da çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

TARSİM heyeti toplantının ardından, Azerbaycan Tarım Bakan Yardımcısı İlhama Gadimova ile temaslarda bulundu. Görüşmede, tarımın ve toprağın önemi vurgulanarak, Türk dünyasında beraber hareket edilmesinin ve üretim potansiyelinin artırılmasının önemine işaret edildi.

İlerleyen dönemlerde lisanslı depoculuk ve ticaret borsalarının Azerbaycan'da da geliştirilmesi ve Gelir Koruma Sigortası'nın hayata geçirilmesi için destek verilebileceğini belirten heyet temsilcileri, Azerbaycan'da Kuraklık Verim Sigortası'nın oluşturulabilmesi ve TARSİM'in tecrübelerinden faydalanabilmesi için Azerbaycan Heyeti'ni Türkiye'ye davet etti.

TARSİM heyeti aynı gün, Bakü Türk Şehitliği'ni de ziyaret ederek Bakü Muharebesi'nde şehit olan askerleri andı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Azerbaycan Sigorta Ekonomi Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

title