Haberler

Starbucks, Protestolar Sonrası Tuvalet Politikasını Değiştirme Kararı Aldı

Güncelleme:

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, geçen aylarda bir şubesinde iki siyah erkeğin gözaltına alınması ile başlayan protestolar sonrası, şirketin tuvaletlerinin artık herhangi bir ürün satın almayanlara da açık hale getirileceğini duyurdu.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde tuvaleti kullanma konusunda çıkan tartışmada iki siyah erkeğin gözaltına alınmasının ardından büyük tepki çeken kahve zinciri Starbucks, şubelerindeki tuvaletlerinin ürün satın almayanlara da açılacağını duyurdu.

"UMUMİ TUVALETE DÖNÜŞMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Starbucks'ın Yönetim Kurulu Başkanı Howard Schultz, Atlantik Konseyi'nde yaptığı açıklamada şirketin "bir umumi tuvalete dönüşmesini istemediğini" söylese de çalışanlarının doğru kararları alacağını düşündüğünü ifade etti.

Schulz "Umumi tuvalete dönüşmeyi istemiyoruz ancak her zaman doğru kararı alacağız ve insanlara tuvalet şifresini vereceğiz. Çünkü Starbucks'a gelen kimsenin yetersiz oldukları için kendilerine tuvalet izni verilmediğini düşünmesini istemiyoruz" dedi.

NİHAİ KARAR ŞUBE MÜDÜRÜNDE

Schultz şu anda şirketinin mevcut tuvalet politkasının 'gevşek'olduğunu, sadece bir şey satın alanların tuvalete girmesine izin verildiğini ancak bu konudaki nihai kararın şube müdüründe olduğunu savundu.

"YA SİPARİŞ VERİN YA DIŞARI ÇIKIN"

Geçen ay gerçekleşen ve çevredekilerin kameralarıyla kaydettiği olayda iki siyah erkek, Rashon Nelson ve iş ortağı olan çocukluk arkadaşı, Starbucks'a gelerek bir başka arkadaşlarını beklemeye başlamış, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü "ya sipariş verin ya da dışarı çıkın" uyarısında bulunmuştu.

BELİRSİZ BİR PARA KARŞILIĞI ANLAŞTILAR

Siparişi arkadaşları gelince vereceklerini söylemeyen müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırmış, müşterilerini 'özel mülke izinsiz girme' suçlamasıyla gözaltına aldırmıştı.

Olayın ardından ülke genelindeki Starbucks şubeleri önünde eylemler düzenlenmiş, Nelson ve arkadaşı ise ay başında şirketle belirsiz bir meblağ karşılığında uzlaşmış ayrıca ücretsiz üniversite eğitimi teklifi almıştı.

Ayrı olarak ikili Philadelphia kenti ile de sembolik olarak 1 dolarlık bir anlaşmaya imza atmış ve kent yönetiminden genç girişimciler için 200.000 dolarlık bir program başlatma sözü almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Atlantik Konseyi Philadelphia Starbucks Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (15)

fatih:

kahrolası emperyalistler. ürünleride bi bişeye benzese. gerizekalı embesil gençlik türk kahvesi için döner kebap yiyin abd zıkkımı yiyip içeceğinize

24
2
yanıtYanıtla
Yigido58:

Yav arkadaş elinde o bardakla oranın posetiyle gezince ne oluyor memlekete kazandırın milliyetçi olun arkadaş bu ye ya hu

15
2
yanıtYanıtla
VatandaŞ:

Köpüklü Türk Kahvesini değişmem birşeye

14
2
yanıtYanıtla
Ömer:

Bir şey*

yanıt3
yanıt1
Adınızı Yazın:

İŞ YERLERİNE GİRİP TUVALETİNİ KULLANABİLİR MİYİM DİYEN YÜZSÜLERDEN HER YERDE VAR DEMEKKİ. İNSAN UTANIR BE GİT HER YER CAMİİ ÇİŞ İÇİN YALVARACAĞIMA ŞEREFİMLE 1 TL VERİRİM.

3
9
yanıtYanıtla
Cevdet Can:

Sırf gorüntü olsun diye gidiyorsanız sorun yok gidin.Ama Dünyanın en kötü kahvesini içmek istiyorum diyorsanız gene gidin..

4
1
yanıtYanıtla
inanılmaz:

starbucks olmuşun ama insan olamamışın

4
0
yanıtYanıtla
gakko:

Adam ne para götürüyor BU isimle aslinda 5 para etmez bir mekan

3
0
yanıtYanıtla
Adana:

Ne yapsin millet altinami yapsin

1
1
yanıtYanıtla
GIYBETTİN:

ASKERLİK PARASI OLMAYANLARIN HAPSİNE DÖNÜŞTÜ BU TOPLUMDA TEPKİ YARATMAYA BAŞLADI PARASI OLMAYAN BUNUN EZİYETİNİ ÇEKMEYE MECBURMU ? ASKERLİK YA TOPTAN KALDIRILSIN GENÇLERİN ÖNÜ AÇILSIN YADA HERKESE EŞİT ŞEKİLDE UYGULANSIN

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title