Haberler

Son yağışlar, üreticinin yüzünü güldürdü

Güncelleme:

Yaş sebze ve meyve üretim merkezi Mersin'de etkili olan yağışlarda metre kareye 70 kilogramdan fazla yağış düştü, toprağa şifa oldu

Son yağışlar, üreticinin yüzünü güldürdü

Yaş sebze ve meyve üretim merkezi Mersin'de etkili olan yağışlarda metre kareye 70 kilogramdan fazla yağış düştü, toprağa şifa oldu

Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu:

"Yağmur olmadan üretim olmuyor, yaz boyunca kurak bir iklim yaşadık"

"Son yağan yağmur tam bir şifa oldu"

MERSİN - Türkiye'nin önemli üretim merkezleri arasında yer alan Mersin'e metrekareye 70 kilogramdan fazla yağış düşmesi çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yaş sebze ve meyve yetiştiriciliğinin merkezi Mersin'de yılın her döneminde üretim hem açıkta hem de örtü altına devam ediyor. Yaz, kış hasadın sürdüğü Mersin'de geçtiğimiz 2 gün boyunca sağanak yağış etkili oldu. Meteorolojinin de önceden uyardığı sağanak yağışlarda metrekareye 70 kilogramdan fazla yağmur düştü. Uzun süredir kuraklık çeken bölgede yağışlar çiftinin yüzünü güldürdü. Toprağın suyunu almasıyla birlikte doğa canlandı, sebze ve meyvelere şifa oldu. Türkiye'nin limon ve domates ihtiyacının önemli bir kısmını üreten Erdemli ilçesinde çiftçiler, son zamanlarda ilk defa bu şekilde yağmur yağdığını belirterek, kışın daha fazla yağış umut ettiklerini dile getirdi.

"Son yağan yağmur şifa oldu"

Yağmur sonrası bahçelerde inceleme de bulunan Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu, "Bölgemizde metrekareye 70 kilogram civarında yağış düştü. Hem meyve, hem sebze üretimi için beklediğimiz bir yağmurdu. İnşallah yağışlar kış mevsiminde de devam eder. Çünkü yağmur olmadan üretim olmuyor. Yaz boyunca kurak bir iklim yaşadık. Bahçeler kuraklıktan etkilenmişti. Son yağan yağmur tam bir şifa oldu. Bölgemizde çevre kirliliği olmadığı için yağmur suları çok kıymetlidir" dedi.

Kurak iklimin önümüzdeki yıllarda yine yaşanacağına dikkat çeken Kulu, "Suyun kıymetini bilmeliyiz, kullanmayı öğrenmeliyiz. Arazide çiftçilerimize, evde çocuklarımıza öğretmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Yağmurdan sonra bitki kendini belli ediyor"

Domatesten, limona kadar bir çok ürün yetiştirdiklerini aktaran üretici Mithat Garip, yağmurdan sonra sebze ve meyvelerin daha kaliteli ve güzel yetiştiğini kendilerinin de hasat edip pazara gönderdiklerini söyledi.

Uzun süre tarlaların susuzluk çektiğine değinen üreticilerden Elif Karık ise, "Yağmurdan sonra sebze ve meyveler kısa sürede büyüdü, filizlendi. Hemen yağmurdan sonra bitki kendini belli ediyor. Yağmur olmazsa çiftçi olmaz, üretim olmaz, sebzelerimiz kurur. Bu sene su yoktu, yağmur yağdı iyi oldu. İnşallah kışın daha iyi yağar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mersin Tarım Hava Durumu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title