Haberler

Son dakika: KDV indirimini etiketlere yansıtan zincir marketler, binlerce ürünün fiyatını değiştirdi

Güncelleme:

Son dakika! KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinin ardından tüm gözler, indirimi etiketlere yansıtacak zincir marketlere çevrilmişti. Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri ayrı ayrı açıklama yayınlayarak binlerce üründe yüzde 7'lik KDV indirimini etiketlerine yansıttıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü yaptığı bir açıklama ile temel gıda ürünlerindeki KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü açıklamış, marketlere de fiyatların düşürülmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Söz konusu KDV düzenlemesi, 13 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişmenin ardından tüm gözlerin çevrildiği zincir marketlerden beklenen açıklama geldi. Zincir marketler, tek tek açıklama yaparak KDV indirimini etiketlere yansıttıklarını ifade etti.

MİGROS 20 BİN CİVARI ÜRÜNDE KVD DÜŞÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden Migros, KDV düzenlemesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda 20 bin civarı üründe KDV düşüşü gerçekleştirildiği ve fiyatların doğrudan indirildiği ifade edildi. Yalnızca bu indirimle yetinmediğini açıklayan Migros, kampanyalar ile gıda fiyatlarında bir nebze daha indirime gidildiğini söyledi.

Migros'un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Değerli Müşterilerimiz; Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklaması ardından, 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu doğrultuda indirilmiştir. Ayrıca Migros olarak KDV indirimine ek aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ürünlerinde geçerli birçok kampanyamızla en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünlerle hizmet vermeye devam edeceğiz."

Son Dakika: Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri yüzde 7'lik KDV indirimini etiketlerine yansıttıklarını açıkladı

CARREFOURSA 42 BİN ÜRÜNÜN FİYATINI DÜZENLEDİ

Zincir marketlerden CarrefourSa tarafından yapılan açıklamada ise "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik." ifadelerine yer verildi.

Son Dakika: Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri yüzde 7'lik KDV indirimini etiketlerine yansıttıklarını açıkladı

BİM: İNDİRİMİ RAFLARIMIZA YANSITTIK

İndirim uygulayan bir diğer önemli zincir market ise BİM. Marketten yapılan açıklamada, "13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız" denildi.

Son Dakika: Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri yüzde 7'lik KDV indirimini etiketlerine yansıttıklarını açıkladı

HAPPY CENTER, EK YÜZDE 7 İNDİRİM YAPACAK

Happy Center da KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren tüm marketlerinde etiketlerine yansıttığını duyurdu. Onur Marketleri'ni bünyesinde bulunduran Özen Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, gıda fiyatlarının çok yükseldiği bu dönemde açıklanan KDV desteğinin çok önemli bir destek olduğunu, vatandaşların gıdaya kolay ulaşabilmesi adına yüzde 7 üzerine ek yüzde 7'ye varan indirimin de kendileri tarafından yapılacağını söyledi.

A 101: 11 BİNİ AŞKIN MAĞAMIZDA FİYAT GÜNCELLEMELERİNİ YAPTIK

A101'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Değerli müşterilerimiz, Türkiye'nin en büyük market zinciri olarak 13 Şubat 2022 Pazar günü tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla temel gıda ürünlerinde %8'den %1'e indirilen KDV oranlarından doğan fiyat güncellemelerini 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 11 bini aşkın mağazamızda sistemlerimize aktardık milletimize hayırlı olmasını dileriz. Münferit bazda olabilecek teknik aksaklıklar için şimdiden özür diler, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz. Her zaman en kaliteli ürünleri en ucuz fiyatlarla müşterilerimize ulaştırma azmimizi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi bilmenizi isteriz."

Son Dakika: Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri yüzde 7'lik KDV indirimini etiketlerine yansıttıklarını açıkladı

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

KDV Desteği Haberler Son Dakika

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Benzin ve motorine indirim! Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Benzin ve motorine indirim! Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Bakmadan Geçme

7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 8-9 HAZİRAN | Hafta sonu hava sıcaklığı kaç derece olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? Zilhicce ayı ne zaman başlıyor? Zilhicce orucu ne zaman tutulur? Zilhicce ayında hangi ibadetler yapılır? Memur, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri Temmuz maaş zam oranı belli oldu mu? 2024 Temmuz zam oranı ne olacak? BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? #129492 Babalar günü hangi gün, Haziran'ın kaçında? #127873 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi sorgulama Fenerbahçe seçimi ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe başkanlık seçimi hangi gün, nerede yapılacak? Burcu Kara ne ameliyatı oldu? Burcu Kara'nın sağlık durumu nasıl? Işın Karaca kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Işın Karaca kaç yaşında, nereli? Işın Karaca biyografisi!
Bipolar adam dehşet saçtı! Eşini boğduktan sonra kendini astı

Bipolar adam dehşet saçtı! Eşini boğduktan sonra kendini astı

500

Yorumlar (25)

Serkan Bayındır:

Arkadaşlar eskiden migros pahalı diye kapısından girmezdim a101 bim şok uygundu ozamanlar.. Ama şimdi işler tersine döndü.. Migros hepsinden ucuz inanın.. Fırsatçılık yapmıyorlar diğerleri gibi

133
16
yanıtYanıtla
Bulent :

Doğru diyorsunuz.Katılıyorum

yanıt27
yanıt6
Kuman:

Vallahi yalan billahi yalan! 4 gün önce 2 Lt yağın fiyatı 44 TL Tl. İken Bu gün itibari ile 56 lira yaptılar 51 TL. ye düşürdüler

146
2
yanıtYanıtla
İlginç:

Kdv indirimi yapılmadan 2 gün önce marketler zaten zam yaptı . Şimdi yaptıkları zamı geri çektiler eyy eyy uyan türkiye uyan...

101
4
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Devlet elinden geleni yapmaya çalılıyor. firmalar ve zincir marketlerde elini vicdanına koysun ve mantıklı iş yapsınlar yoksa sonra devlet başka çareler aramaya mecbur bırakmısanız bu kez batar gidersiniz.

35
59
yanıtYanıtla
OYUN PORTALI:

FİYATLAR PAZAR GÜNÜ EKTİKETLER YUKARI ÇEKİLDI BUGÜN SÖZDE İNDİRİME GİTTİLER SIVI YAĞDAN YUMURTADAN BAKARSAK FARK ORTAYA ÇIKAR DİĞER ÜRÜNLERİDE CİDDİ MANADA BAKMAK LAZIM

77
1
yanıtYanıtla
Bozkurt :

Sen ne kadar sebze meyve varsa yüzde 250-350 karla sat. Sonra ilan verin hep beraber YÜZDE 7 İNDİRİM YAPTIK MİLLET diye bizi avutmaya kalk. Sizin o taraftan bakılınca bu millet o kadar SALAK MI görünüyor?

63
3
yanıtYanıtla
Kuman:

Birader satan devlet değil, Devlette bunlarla mücadele ediyor! Siyasi Tüccarlar Belli bir odaktan talimat alıyorlar! Görmüyor musun! Hükümet mücadele ediyor.

yanıt6
yanıt16
Erkan Can :

hükümet kendi yanlışlarıyla mücadele ediyor, hatta mücadele de etmiyor algı yapıyor.. vergi affıyla,indirimiyle enflasyon mücadelesi mi olur ? devlet vergiden vazgecerse 3 şey yaşanır,ya baska vegiler getirilir,ya kamu hizmetleri azaltılır,ya da para basıp sübvanse edilir ki bu da enflasyon demek.

yanıt0
yanıt0
uCube :

Yalan, 51 tl olan peynir, 55 tl olmuş. ;))

58
7
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title