Haberler

Son Dakika: İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51,5 zam: Tam bilet 15 lira, öğrenci 7,32 lira oldu

Güncelleme:

Son dakika: İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı çıktı. Buna göre, 9.90 TL olan tam bilet 15 TL'ye, öğrenci 4,83 TL'den 7,32 TL'ye çıktı. Taksilerde indi-bindi ücreti ise yüzde 75 zamla 40 TL'den 70 TL'ye yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu taşıma ücretlerine zam yapılması gündemiyle olağanüstü toplandı. UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, toplu ulaşım araçları ile taksi, okul ve personel servisine zam teklifi görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

TAM BİLET 15 TL

Kabul edilen zam teklifi kapsamında, tam bilet 9,90 liradan 15 liraya, öğrenci 4,83 liradan 7,32 liraya, öğretmen 7,09 liradan 10,74 liraya çıktı. Metrobüs ücreti 22,25 TL, Marmaray'da en kısa mesafe 15 TL, en uzun 33 TL olarak değişti.

ABONMAN ÜCRETLERİ

Zamla birlikte tam abonman ücreti 777 liradan 1.177 liraya, öğrenci abonman ücreti ise 140 liradan 212 liraya yükseldi.

TAKSİ ÜCRETLERİ

Taksilerde taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıktı.

MİNİBÜS ÜCRETLERİ

Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarılırken, öğrenci için bu ücret 5 liradan 8 liraya yükseldi. Minibüs ücretleri 12 TL ile 15 TL arasında değişecek.

OKUL VE PERSONEL SERVİSLERİ

Okul servis ücretlerinde 0-1 kilometre arası mesafe ücreti 792 liradan 1.300 liraya çıkarıldı. Personel servisi ise 10-17 koltuklu minibüsler için ücreti 422,40 liradan 640,02 liraya yükseltildi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi İstanbul Zam Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500

Yorumlar (62)

Eclipse Moon34:

Kesin dış güçler ve chp ve bay Kemal sorumludur ver mehteri ver verrrrrrr

120
28
yanıtYanıtla
Tuğrul Kademe:

Hani zam olmayacaktı secım vaatlerini verirken söz vermiştin hani ist veli nimetti hani ist rantını 16 milyona pay edecektin hani bedava su süt her ilçeye kreş hani garibanlara para yardımı

35
112
yanıtYanıtla
bekir yapici:

hatirlatirim biride 2020 den beri defalarca enflasyonu tek haneye düsürme sözü verdi tutmadi simdide 2024 ortasi diyor eeee napcaz.

yanıt38
yanıt2
ERMAN KADİR AYÇİÇEK:

Tuğrul bey, neyin kafası bu, sorabiliryor musun bazilarina, hani süte, elektriğe, benzine zam yapmayacaktınız. adamlar vergileri tepemize bindirdiler de enflasyonla mücadele ediyoruz diyorlar, bunlara eyvallah diyorsun da, iş İstanbul'a gelince saıiyon da sayıyosun.

yanıt24
yanıt0
mahalle sakini:

Öğrenciye bedava yapacaktı eko

55
84
yanıtYanıtla
bekir yapici:

sen bir arastir toplu tasima ücretlerinin bir bölümünü hala belediye ödüyormus ayrica bu araclarin yedek parcasi disardan dövizle aliniyor tamirini bakimi araci kullananin maasina akaryakita nerdeyse %100 zam gelmis bunlara bakarsak yapilan zam devede kulak gibi halkimiza piyasa pahaliligin bu zamlarin agir gelmesinin tek sebebi gelir düzegindeki dengesizliktir mesela avrupayla et fiyati ayni isci 1 saat calismayla 2 kilo kiyma alir Türkiyede bütün gün calistiginla ancak 1 kilo alabilir

yanıt42
yanıt7
Turgut Aydın:

Alışmışınızya bedava makarnayaa

yanıt39
yanıt6
Serkan Özcan:

onların arastırma ve anlama kabiliyetleri olsa bunları yazmazlardı

yanıt2
yanıt0
sade vatandaş:

bu zamlara bir şartla karşı değilim ama ulaşımda ücretsiz ve indirimli kartlar kaldırılsın biz zam almayan emekliler ülkenin neredeyse bütün yükünü sırtımıza bindirilmiş hissediyoruz yaşam şartları bunu kaldıramayacak kadar ağırlaştı yükü herkes eşit olarak paylaşsın intihar edecek noktaya geldim

88
36
yanıtYanıtla
Temel Temel:

Yüzde yüz haklısın artık çekilecek gibi değil

yanıt23
yanıt3
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title