Haberler

Son Dakika: Dolar yükseldikçe fiyatlar artıyor! Benzin, motorin ve oto gaza büyük zam

Güncelleme:

Son dakika: Dolardaki yükseliş akaryakıta fiyat artışı olarak yansımaya devam ediyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere oto gaza 45, motorine 50, benzine ise 52 kuruş zam geldi. Zammın ardından İstanbul'da benzinin litresi 8,65 liradan, motorinin litresi 8,72 liradan, oto gaz ise 7,35 liradan satılacak.

Merkez Bankası'nın dünkü faiz indirimi sonrası dolar hızlı bir yükselişe geçti. Piyasalarda yaşanan kur artışı Türkiye'de fiyatlara yansımaya başladı. Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak akaryakıta üçlü zam geldi.

BU GECE YARISINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamaya göre; oto gaza 45, motorine 50, benzine ise 52 kuruş zam geldi. Söz konusu zam bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Zammın gerçekleşmesi durumunda İstanbul'da 8,13'ten satılan benzinin litresi 8,65'e yükselecek. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 8,22'den 8,74'e çıkacak.

Motorinin litresi İstanbul'da 8,22'den 8,72'ye, Ankara ve İzmir'de 8,31'den 8,81'e yükselecek.

LPG oto gazın fiyatı ise İstanbul'da 6,90'dan 7,35'e, İzmir'de 6,78'den 7,23'e, Ankara'da ise 6,93'ten 7,38'e çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Lpg Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500

Yorumlar (11)

Murat Vatansever:

''Ekonomi düzgün , tüm dünya krizde, çok abartıyorsunuz '' diyenler asgari ücret zammından muaf tutulsun.

5
0
yanıtYanıtla
uCube :

Toplu taşıma kullanın, bırakın arabaları. Yakın mesafelere bisiklet ile gidin. Kimse almazsa eğer ki, bu zamlar ellerin de patlar. ;))

2
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

malesef Türk lirasi dünyada en hizli ve en cok deger kaybeden para oldu adini duymadigimiz bir cok ülkenin parasi bile bizden daha degerli duruma geldi biz disa bagimli bir ülkeyiz gaz akaryakit hatta köprülerimizin yollarimiz bile dolara endeksli o yüzden sucu marketciye üreticiye atmak sorumluluktan kacmak ve olayi basitlestirmektir maliyet artinca bu zamlar kacinilmaz olur askari ücret ve gelir seviyesi enflasyonun cok altinda kaldigi sürece korkarim bir kac ay icinde durum dahada köiülesir.

4
0
yanıtYanıtla
Serkan Yaman:

dolar dan avro dan para kazanmak için bütün parası ile döviz alanlar bu zam size gelsin., ha olan kurunun yanında yaşda yandı, dövizden kar ettiniz ahada böyle o karı cebinizden geri alırlar, derhal yurt içinde döviz yasaklanmalı sadece ithalat ihracat yapan şirket veya firmalara döviz bulundurma özgürlüğü verilmeli, yoksa elinde bin tl si olan dolar alıyor yükselince bozdurup kar etmeye çalışıyor olan ülke ekonomisine oluyor., yoksa bizim insanımızın vicdanına kalırsa ülke ekonomisi çökecek.

0
2
yanıtYanıtla
sivri :

hüloggglar troller memnun nede olsa 100 tl lik alıyor beter olsunlar

2
0
yanıtYanıtla
Duztas :

dünyada hiçbir ülke halkının sırtına bu kadar yük yüklemez kendi saltanatlarından vazgeçmeyen bir devlet adamlığı zannediyorduk sizi ki malesef her fırsatta her sıkıştıgınızda kibrinizden saltanatınızdan vazgeçmeyerek gerçekten ne amaçla hizmet ettiğinizi görüyoruz. neye daha fazla zam yapabilirim halk en çok ne alıyor mantığı ile mazot bile benzini geçti yazıklar olsun size

2
0
yanıtYanıtla
çokomelli :

Ne zam mı? Daha dün koskoca ekonomist başkanımız "milletimi faizlerle ezdirmem" dedi. Bizi ezdirmez ya... Hem doların arttığına bakmayın. Dolara istediği an, istediği yönde müdahale edebilir ki... Tekniğini biliyor çünkü. Mesela; ne zaman yükseltmek istese çıkar, ekonomi hakkında konuşur. Ayrıca M.B başkanını değiştirmek de yetiyor. Bunu hangi ülke başarabilir ki... Bunları hep bizi ezdirmemek için yapıyor. Siz neden anlamıyorsunuz bunu?

1
0
yanıtYanıtla
Victorious :

imdaaaatttt ........

1
0
yanıtYanıtla
Kimbel:

Arkaşlar ben yarın Almanyaya gidiyorum arabamla benzin 2 Euro türkiyede 9 TL çok pahalı Almanya ucuz pikapla gidiyorum bin litre benzin alacam

1
0
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Oynamaya az kaldı kolbastım nerde ..((

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title