Haberler

Soma Faciasında Eğitimde Görünen İşçiler Öldü

Güncelleme:

Soma'daki faciada ölen 301 madenciden 14'ünün işe 3 gün önce başladığı ve eğitimdeymiş gibi gösterilerek çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve hayatını kaybeden 301 madenciden 14'ünün işe 3 gün önce başladığı ve eğitimdeymiş gibi gösterilerek çalıştırıldığı ortaya çıktı.

HOLDİNG KAYITLARIYLA BELGELENDİ 

Soma Kömür İşletmeleri'nde hayatını kaybeden işçiler arasında, hiç eğitim almadan ocağa giren işçiler olduğu Soma Holding'in kayıtlarıyla da belgelendi.

14 İŞÇİ 3 GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Holdingin "Kurs takip yoklama çizelgesi"ne göre; hayatını kaybeden 14 işçi 3 gün önce işe başladı ve kazanın olduğu 13 Mayıs günü eğitimdeymiş gibi gösterildi.

5 GÜN EĞİTİM ALMALARI GEREKİYOR

Edinilen bilgiye göre, işçilerin madene girmeden önce 5 gün eğitim alması gerekiyor. Söz konusu eğitimde, gaz maskesi kullanımı ve olası bir kazada kaçış planı öğretiliyor.

CHP'Lİ VEKİL: MADENDE OLMAMALARI GEREKİYORDU

Soma Holding'in maliyetleri bu eğitimleri yaptırmayarak maliyetleri düşürmeye çalıştığını söyleyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Gürel, belgeyi NTV'ye değerlendirdi.

Gürel şunları söyledi:

"İlk önce 5 gün süreyle maden dışında eğitim verilmesi gerekiyor. Bu işçilerin burada da görüldüğü gibi işe giriş tarihleri 10 Mayıs 2014. 10-11-12 ve 13 mayıs günleri de karşılarında çarpı var ama Sanki eğitimdeymiş gibi görünüyorlar. Ama bu çocuklar eğitimde olsalar madende olmamaları gerekiyordu."

"İMZA ATIYORLAR"

Gürel, "Önceki yıllarda madene girenlerle konuştuğunuzda, 5 gün eğitim aldıklarını söylüyorlar. Son bir yıl içinde işe alınanlar ise eğitim almadıklarını madenin kapısında 1 saat kadar bir şeyler anlattıklarını ama 5 gün boyunca eğitim almış gibi imza attıklarını söylüyorlar. Çizelgeye göre sınava girecekleri günün karşılığı boş. O gün sınava girmemişler çünkü hepsi mezara girdiler." şeklinde konuştu.

İşte o belge:

 


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Soma Holding Soma Kömür Ekonomi Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500

Yorumlar (17)

tatar:

yahu matemimize bile müsade etmiyorsunuz, hergün saçma sapan hikayeler uyduruyorsunuz, lanet olsun yeter artık be yeter.

8
52
yanıtYanıtla
Ömer Aksuomaksu@hotmail.com:

BU MİLLETİN SABRINA ŞAŞIRIYORUM. Uluslararası güçlerin uşağı bir çete geldi, orduyu esir etti, insanları köle etti, fabrikalar, limanlar, havaalanları, yollar, köprüler, sanayi, borsa, ticaret, topraklar, herşey elimizden gitti fakat insanımızdan çıt yok!.. SABRINA ŞAŞTIĞIM MEMLEKET!

yanıt0
yanıt0
YALAKASIZ FEDAKAR VE YANSIZ İLLET:

ARTIK DAĞITILAN KÖMÜRÜN BEDAVA OLMADIĞI VE BUNDAN SONRA KÖMÜR ALIRKEN İKİ KERE DÜŞÜNMEK GERREKTİĞİ VE DE AYRICA YAPILAN HAKSIZ PARTİZANLIĞIN KİMSENİN YANINA KAR KALMADIĞINI UMARIM ANLAMIŞIZDIR. BU MİLLETİN BUNLARI ARTIK ANLAMASI VE KAFALARINA DANK ETMESİ İÇİN DAHA NE OLMASI GEREKTİĞİ BU ÜLKENİN YOK OLMASI MI GEREKİR EY MİLLET

39
11
yanıtYanıtla
köylüaykan0707@hotmail.com:

zaten işiniz gücünüz partizanlık idoğloji peşinde koşmak tabi tuzunuz kuru millet ekmek peşinde ekmek..sizler ise sapanla berkin elvan la ekmek peşindesiniz heralde sapanlada kuşları vurup ekmek arası yapacaksınız

yanıt0
yanıt0
TOKMAK:

SAKIN HA ..MADEN İŞLETMESINI ELEŞTIRMEYIN MATEMDEYİZ....BAYRAKLAR YARIYA İNDİĞİNDE ÜZÜNTÜMÜZ VE MATEMİMİZDEN NE YAPACAGIMIZI ŞAŞIRIP REZA ZARRAB I AKLADIK....DAHA NE YAPALIM...BU İŞTE İHMALİ OLANLARI ELEŞTIRMEK EN BÜYÜK GÜNAHTIR..ELEŞTIRENLER CEHENNEMDE YANAR...

26
8
yanıtYanıtla
EL YALAN EL ATMASYON:

AKP NIN KÖMÜRE OLAN AŞKI CİNAYET GETIRDI...DEVLET MADENLERINI N İKTIDARLA EL ALTINDAN PAY EDILMESI MADENLERIN KİMİN ELİ KİMˆ CEBİNDE YÖNETİLMESINE YOL AÇTI...SONUÇ BU...

23
11
yanıtYanıtla
miyase kayahelin korkmaz:

herkes yastayız dedi ama ateş düştüğü yeri yakar eyer bır ihmal varsa bu olayda yetkilileri babasız bır çocuğu eşi ölmüş bır kadını gördüklerinde gercekten utanacaklarmı acaba çok merak ediyorum

12
2
yanıtYanıtla
demokrat:

Ey ahlaksız koyunlar, biliyorsunuz değil mi, asıl suçlu sizsiniz. Yandaşa belleş kömür ve makarna sistemi herkesin bildiği olay. Kömur fiyatını iktidarın etkisiyle 150 dolardan 23,80 e düşürürsen, bu bile bile güvenliğe ihmaldir ve 301 artı X olmasa bile her zaman bir kaç ölüyü göze almakdır. Sizinde suçunuz bu sistemi destekliyerek sevgilli liderinizle her türlü kurbanı göze almaktır. Birde unutmayın, çalışma güvenliği tek Somada ihmal edilmedi, her yer Soma.

13
0
yanıtYanıtla
demokrat:

Ey ahlaksız koyunlar, biliyorsunuz değil mi, asıl suçlu sizsiniz. Yandaşa belleş kanlı kömür ve makarna sistemi herkesin bildiği olay. Kömur fiyatını iktidarın etkisiyle 150 dolardan 23,80 e düşürürsen, bu bile bile güvenliğe ihmaldir ve 301 artı X olmasa bile her zaman bir kaç ölüyü göze almakdır. Sizinde suçunuz bu sistemi destekliyerek sevgilli liderinizle birlikte her türlü kurbanı göze almaktır. Birde unutmayın, çalışma güvenliği tek Somada ihmal edilmedi, her yer Soma.

12
0
yanıtYanıtla
Ahmetfliesen_Sanal@t-online.de:

Arkadaslar bekleyin görün daha ne pislikler ortaya cikacak daha bunlar baslangic

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title