Haberler

Sırbistan, Havayolu Taşımacılığında Etkinliğini Artırıyor

Bosna Hersek Havayolları'nın, THY ile 4 yıl süren ortaklığının geçen yıl sona erdirilmesinin ardından, havacılık sektöründeki varlığı tehlikeye girerken, hisselerinin yüzde 49'u Birleşik Arap Emi...

FARUK VELE - Bosna Hersek Havayolları'nın, THY ile 4 yıl süren ortaklığının geçen yıl sona erdirilmesinin ardından, havacılık sektöründeki varlığı tehlikeye girerken, hisselerinin yüzde 49'u Birleşik Arap Emirliklerine (BAE) ait Etihad Havayollarına devredilen Sırbistan hava yolu şirketinin, Balkanlar'da hava taşımacılığı alanındaki varlığı güçleniyor.

BAE ile 4 ay önce başlatılan ortaklık üzerine, Sırbistan'ın, adı "Air Serbia" olarak değiştirilen havayolu şirketi, uçak ve sefer sayıları ile uçuş noktalarını hızla artırıyor.

Küresel ekonomik kriz nedeniyle Batı Balkan ülkelerindeki havayolu şirketleri zor günlerden geçerken, Sırbistan havayolu taşımacılığındaki darboğazı özelleştirmeyle aştı.

Türk Havayolları (THY) ile 4 yıl süren ortaklığı, "yükümlülüklerini yerine getiremediği" gerekçesiyle sonlandırılan Bosna Hersek havayolu şirketi (BH Airlines) ise yaklaşık 5 milyon avroyu bulan borçları nedeniyle oldukça sıkıntılı günlerden geçiyor.

Filosuna yeni uçaklar ekleyen Air Serbia ise son olarak Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyük şehri Banya Luka'ya sefer düzenlemeye başladı.

Şirket, ayrıca 2013 yılı sonuna kadar Belgrad'dan Abu Dabi, Lyublyana, Bükreş ve Prag'a, 2014 Nisan ayına kadar da 7  farklı uçuş noktasına daha yeni sefer başlatacak.

Bu arada, Air Serbia, 2020 yılına kadar Airbus tipi 10 yeni uçağı daha filosuna dahil edecek.

-BH Airlines için alarm zilleri çalıyor

Bosna Hersek Havayolları Müdürü Amir Yaziç, yaptığı açıklamada, Bosna Hersek Havayollarının kötü günlerden geçtiğini ve aktif olarak daha ne kadar çalışabileceğinin belirgin olmadığını belirtti.

Yaziç, şirketin 18 milyon dolardan fazla borcu olduğunu, son dönemde düşük maliyetli bazı havayolu şirketlerinin Bosna Hersek piyasasına girmesiyle işlerin iyice tersine döndüğünü söyledi.

Bosna Hersekli Ekonomist İgor Gavran, Etihad Havayollarının havacılık anlamında bölgenin lideri olabileceğini düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Etihad, dünya genelinde kaliteli hizmetler veren bir şirket. Bugün, Air Serbia'nın sahip olduğu yerde Bosna Hersek Havayolları bulunabilirdi. Bosna Hersek Havayolları, bölgedeki diğer havayolu şirketleri arasında, THY gibi kendisine ilk kaliteli ortak edinen havayolu şirketiydi. Bosna Hersek Havayolları, bölgenin lideri olmak adına büyük bir fırsatı tepti. Büyük olasılıkla, bu fırsatı Sırbistan havayolu şirketi değerlendirecek ve bizim yaptığımız hataları tekrarlamayacak."

-Hırvatistan Havayollarına rağbet yok

Hava taşımacılığı sektöründeki ekonomik sıkıntıların vurduğu bir diğer havayolu şirketi olan Hırvatistan Havayollarıda çıkış yolu arıyor.

Hisselerinin yüzde 49'u geçen ay satışa sunulmasına rağmen şirkete yatırımcılar ilgi göstermedi.

Karadağ Havayollarında da durum diğer bölge ülkelerindeki havayolu şirketlerinden farklı değil. Karadağ Havayolları için tek teselli, zararının geçen yıla oranla azaltılmış olması. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Ekonomi

Banya Luka Saraybosna Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title