Haberler

Siirt Fıstığının Bu Yıl Rekolte Düşük

Güncelleme:

Siirt Fıstıkçılar Üreticiler Birliği Başkanı Şuayip Aslan geçen yıl 20 ton fıstık aldıklarını bu yıl ise 12 bin ton ancak alabileceklerini söyledi.

Siirt Fıstığında geçen yıla oranla rekoltede büyük düşüş olduğunu açıklayan Fıstıkçılar Birliği Başkanı Şuayip Aslan bu yıl fıstığını dolu vurduğunu ve bu sebepten dolayı geçen yıla oranla fıstığın veriminin düştüğünü açıkladı. Siirt İl ve İlçelerde bir çok ailenin geçim kaynağı olan Fıstığın bu yıl rekoltesinde düşmesi çiftçiler ve brilikği kara kara düşündürüyor.

Yağan aşırı dol yağışından ve Perdodiste diye bilinen hastalığa kapıldığını belirten Siirt Fıstıkçılar Birliği Başkanı Şuayip Aslan "Perdosite fıstığın bir yıl yüksek verim verdiği, ancak ikinci yıl ürün düşmesine deniliyor. İlimizde bir bu nedenle birde yağan dolu yağışlarından dolayı fıstık rekoltesinde büyük düşüş gözleniyor" dedi.

BU YIL 12 BİN TON FISTIK BEKLENİYOR

Bağ ve Bahçelerde yaptığı incelemelere dayanarak açıklama yaptığını belirten Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aslan "Siirt Merkez ve ilçelerinde büyük şikâyetler alıyoruz. Geçen yıl Siirt Merkez olmak üzere 20 bin ton fıstık aldık, ancak ettiğimiz tahminlere göre ise bu yıl 12 bin ton arasında fıstık alacağız" dedi. Fiyat oranlarının bu yıl artacağını savunan Birlik Başkanı Aslan " 2013 rekoltesi inşallah yakın zamanda hasat ta başlayacağız bu sene her ne kadar Siirt fıstığı peryotiste yılı olmasına rağmen bu sene düşüktür hep dolunun yağmasıyla hem de peryodiste olmasıyla beraber 20 bin ton beklerken bu sene 12 ton inşallah yine gerçekleşecek bizim tek ricamız üreticilerden yok diye çok pahalı istememeleri ve fiyat başka ülkelere illere çakmaması lazımdır yani hep tüketici normal bir fiyat etsin hem üreticide mağdur kalmamasından yanayız biz üreticilerimiz makul bir fiyatta satacağına inanıyor inşallah her yıl gittikçe artan Siirt fıstığının dikimi ekimi bu sende önümüzdeki yıllarda bunları yaşamayız inşallah bu sene itibariyle 18 milyon fidan sayımız vardır şu an da verime yatan 10 milyon fidan sayımız gittikçe artmaktadır hem ülkemize hem ilimize büyük bir katkısı oluyor fıstık deyince mutlaka akla hem Siirt hep Gaziantep ilimiz geliyor inşallah üreticilerimiz mağdur olmazlar işte bu sene düşüktür verim yılımız" dedi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Siirt Merkez Yağan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title