Haberler

SGK'dan 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek verileceğini duyurdu. Işıkhan, "İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Avrupa Birliği'nin finansman desteği sağladığı projeyle ilgili açıklamada bulunarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini duyurdu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çalışma hayatının her adımında ve her anında kadınların yanında olarak, onları destekleyeceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor. İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. SGK'den 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek."

3 BÜYÜK İLDE UYGULANIYOR

Avrupa Birliği'nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak projeyle, çalışan annelere ayda 325 euro destek sağlanacak.

DESTEK ŞARTLARI

Tam zamanlı olarak ve hizmet akdiyle bir işverenin yanında çalışan ve 0-24 ay arası çocuğu olan sigortalı anne, bir eğitimli çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında mali destekten faydalanabiliyor.

Bakıcının ise 0-36 aylık çocuk bakımını kapsayan bir eğitim aldığını MEB, İŞKUR, MYK veya üniversitelerin onaylı sertifikayla belgelendirmesi ya da lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Bünyamin Kabuloğlu:

emekli yılı ne oldu ,memura 50 bin verip emekliye 10 bin vermek adaletli değil...

56
15
yanıtYanıtla
Muhammet Demir:

Tamam emekli az alıyor yetersiz doğrudur ama abartma memurda 50 almıyor 33000 TL alıyor senin dediğini müdür pozisyonunda kiler alıyor

yanıt30
yanıt19
Letgohesap null:

Bünyamin sallıyorsun da kendin bile inanmıyorsun memurların 50 aldığına ??

yanıt0
yanıt2
faruk :

çalışanlara verilsin ama çalışmayan (işsiz ve maddi durumu iyi olmayanlar) asıl verilmesi gereken anneler değil mi ? sonuçta çalışan iyi kötü bir maaşı diğer grubun maaşı bile yok.

54
4
yanıtYanıtla
İsa Bilge:

böyle bir saçmalık olabilirmi çalışan anne eğer çalışıyor ise çalıştığı parayla çocuğuna baktırsin bir eve iki maaş gidiyor ve devlet kadın çalışıyor diye bakım parası veriyor. peki evde tek başına çalışan baba nasıl yapsın yapılıyor ise eve tek gelir gelen evlere yapsın yardımı zaten kadın çalışıyor ne yaprdimi yapıyorsun mantığı nedir ya çalışmasın ozaman evinde çocuğuna baksın

24
4
yanıtYanıtla
Kısmet Uslukılıç:

2008 yılında 5510 sayılı yasa ile emekliyi sefalete sürüklediler abo oranını %76 dan %28 düşürdüler sgk da reform adı altında emeklinin hakkını gasp ettiler

25
2
yanıtYanıtla
Muzaffer Karaman:

Euro ne demek ya. Hem mıllıyız dıyoruz hem tl dıyemıyoruz. Burası Türkiye Avrupa degıl

13
2
yanıtYanıtla
Yasin Pala:

Bizden 6500 TL SGK al sonra verdim dersin

12
1
yanıtYanıtla
Cüneyt Özbay:

iyide almanyadami yasiyoz türk lirasına noldu ??

9
1
yanıtYanıtla
Necati Atilgan:

olmayasıya iş o desteği vermemek için gerekli tüm şartlar uygulanmış laf olsun torba dolsun

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title