Haberler

Şekere yüzde 67'ye varan bir zam daha geliyor

Güncelleme:

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam kararı aldı. Yeni fiyatlar 27 Haziran itibarıyla geçerli olacak.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan, piyasalarda dengeyi sağlayamadığı gerekçesiyle görevden alınmış yerine Muhittin Şahin atanmıştı.

FİYATLARI AŞAĞI ÇEKMEK İÇİN VERGİ KARARI ALINMIŞTI

Son bir yılda şekerin kilosu 6.5 TL'den 24 TL'ye, çuvalı yaklaşık 220-250 TL'den 1.100 TL'ye yükselmişti. Özellikle Nisan ayından Mayıs ayına yansıtılan 2 kat fiyat artışlarını aşağı çekebilmek için geçen ay 400 bin ton kamış veya şeker pancarı ithalatından vergi alınmaması kararı alınmıştı.

50 KİLO ŞEKERİN FİYATI 650 LİRAYA ÇIKIYOR

Ancak alınan karar da fiyatları dengede tutmaya yetmedi. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam kararı aldı. Kristal şekerin fabrika satış fiyatı 27 Haziran itibarıyla 50 kilogram şeker, Tarım Kredi marketlere 390 TL'den 650 TL'ye, diğerleri için 550 TL'den 750 TL'ye çıktı.

Şekere yüzde 67'ye varan bir zam daha geliyor

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Şeker Fabrikaları Zam Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (56)

Doğuş:

Şeker fabrikaları kapandı diye alkışlayanları birazda biz alkışlayalım

201
8
yanıtYanıtla
Zahit:

20 senedir ne yaptınız siz kardeşim ? bakıyorumda tv ye cıkıp tarıma yatırırm çiftciye yatırım dıye mılletı ayakta uyutmussunuz .

193
12
yanıtYanıtla
Doğukan:

Size yazıklar olsun başkada bırsey dıyemıyorum

166
6
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Suc yonetenlerin degil, onlari secen millette.

162
9
yanıtYanıtla
Şerif Ali:

Bizler zamanında şeker fabrikaları satmayın dedik, cahil cühela kesimi bizlere etmedikleri hakaretler kalmadı. Dış güçlere destek amacıyla aldığımız 40.000 ton şekerin GV. kaldırıldı yetmedi. ülke ne çekiyorsa anlık yaşayıp sadece karın doyurmak yaşamak zanneden cahillerden çekiyor.

154
10
yanıtYanıtla
Mehmet Mehmet:

Dışşş gücler şeker fabrikalarımızı satmasaydı kilosu 1,7 tl lik şeker 28 tl ye çıkmazdı.dış güçler hirdro elektirik ve termik santrallerimiz satmazsaydı bugun elk çok ucuza tüketirdik. arkadaşlar ne yapıyorsa dışş gücler yapıyor.

157
5
yanıtYanıtla
Abdullah :

Vay dış güçler dış milatlar bize neler yapmışlar

yanıt75
yanıt4
Samet Can:

Memura ve emekliye enflasyon garki yuzde 40 cikiyor yani her şey guzde 40 yukselmiş nasil oluyorda 28 kat yukseldi diyorsun eger oyle olsaydi maaslar 28 kat artacakti enflasyondan dolayi

yanıt0
yanıt0
Hasan Korkmaz:

Akp adını zam partisi olarak güncellesin artık.

149
10
yanıtYanıtla
bekir yapici:

FUTBOL TAKIMI TUTAR GIBI PARTI TUTAN TOPCU POPCU TUTAR GIBI LIDER TUTAN DIN ILE SIYASETI AYIRAMAYAN DEGISTIRMEYI DENEMEYI BECEREMEYEN HALKIN SIKAYET ETME HAKKI OLAMAZ VE ÜLKENIN DURUMUNDAN SADECE IKDIDARLARIN DEGIL ONLARA OY VERENLERIN SUCLU OLDUKLARINI KABUL ETMEDIKTEN SONRA ÜLKEYE REFAH HUZUR GELMEZ

137
17
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title