Haberler

Samsun Gurme 2021 Fuarı açıldı

Güncelleme:

SAMSUN (İHA) – Samsun Gurme 2021 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı, tören ile açıldı.

SAMSUN (İHA) – Samsun Gurme 2021 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı, tören ile açıldı.

GURME 2021 Samsun Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nın açılışı, protokol üyelerinin katılı ile yapıldı. 50'ye yakın ilden 82 firmanın sunduğu farklı lezzetleri ziyaretçilerin tatma fırsatı bulacağı fuarda birbirinden güzel yöresel lezzetler 28 Kasım akşam saatlerine kadar tadılabilecek.

Murzioğlu: "Samsun'dan 9 lezzet tescillendi"

Fuarın Samsun'daki lezzetlerin tanıtılması ve tescillenmesi için de bir fırsat olduğunu ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Bereketli Anadolu toprakları geçmişten bugüne yüzlerce medeniyete ev sahipliği yaptı. Bunun neticesinde geçmişten gelen kadim bilginin ışığında birbirinden kıymetli gastronomi unsurları bizlere miras kaldı. Biz bu yöresel değerlerimizin yeni yeni farkına varıyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerle ile uluslararası platforma da yeni yer buluyoruz. Marka değeri yüksek içinde yüzyıllık deneyim barındıran bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. Gelecek nesillerimize aktarmalıyız. Gastronominin yükselen trend olmasıyla birlikte yöresel ürünlerimiz daha da önem kazandı. Bugün Türk Standartları Enstitüsünün sayfasına baktığımızda Samsunumuzdan sadece 9 lezzetimizin tescillendiğini görüyoruz. Gastronomik lezzetlerimizden mısır pastası, mısır çorbası, karalahana çorbası ve sarması, Bafra kaymağı, Çarşamba susamsız simidi, kırçan otu bir çırpıda aklıma gelenler. Şüphesiz bu sayı kat be kat daha fazla. Bize düşen bu sayıyı artırmak, değerleri korumak ve sürdürülebilir kılmaktır. Diliyorum bu fuar bizim gelenekselleşen fuarlarımızdan biri olur ve Samsun'un markalaşma sürecine katkı sağlar. GURME 2021 Samsun Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na katkı ve katılım sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, sizleri şahsım ve yönetim kurulum adına saygıyla selamlıyorum" dedi.

Açılış programına ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve davetliler katıldı.

Protokol üyeleri açılışın ardından Türkiye'nin farklı yerleriyle özdeşleşen yöresel lezzetleri tadarak, bilgi aldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Salih Zeki Murzioğlu Samsun Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title