Haberler

Bu kez Osmaniye'de ortaya çıkan "Robin Hood" 3 bin 500 liralık bakkal borcunu kapattı

Güncelleme:

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde mahallelinin bakkallara olan borcunu ödeyen gizemli hayırsever, bu kez Osmaniye'de ortaya çıktı. Robin Hood olarak bilinen hayırsever, Osmaniye'de bir bakkala mahallelinin 3 bin 500 liralık borcu için bin euro ödeyip "Beni çok bekletmediniz üstü kalsın" diyerek bahşiş verdi.

'Robin Hood' olarak adlandırılan gizemli hayırsever Osmaniye'de ortaya çıktı. Merkez 7 Ocak Mahallesi'nde Osman Dal'a ait bakkala lüks bir otomobil ile gelen iki kişi bakkaldan içeri girip mahallelinin bakkala olan borçlarını ödemek istediklerini söyledi. Borç defterindeki mahallelinin borcunu toplayan bakkal dükkanı sahibi Osman Dal alacağının 3 bin 500 lira tuttuğunu söyledi. Bunun üzerine gizemli hayırsever cebinden bin euro (6 bin 500 TL) çıkarıp bakkala vererek, "Bizi çok bekletmediniz üstü kalsın" deyip geldikleri araca binerek bakkaldan uzaklaştı.

BAKKALIN CAMINA ASTIĞI YAZIYLA DUYURDU

Mahalleliden alacaklarını tahsil eden bakkal Osman Dal üzerinde "Dal marketten duyuru. Değerli müşterilerimiz, veresiye borçlarınızın tamamı hayırsever birileri tarafından 07.02.2020 tarihinde ödenmiştir. Hayırsevere teşekkür ederiz" yazısını iş yerinin camına astı. Borçları tahsil eden Osman Dal, "İki kişi geldi 'Veresiye defterini almak istiyoruz' dedi. 'Durumu iyi olmayanların borcunu ödemek istiyoruz' dediler. Ben de borç defterinden borçları toplamaya başladım. Sonra da işimiz acele bakkala borç yazdıranın durumu iyi değildir zaten dediler. 3 bin 500 lira alacağımız çıktı. Bin euro verip 'Üstünü de diğer ihtiyaç sahiplerine verirsiniz' dediler. Bizde koli yaptık onlara verdik" şeklinde konuştu.

"BİZ BİR HAYIR KURULUŞUNDAN GELİYORUZ"

O esnada bakkalda olan Osman Dal'ın eşi Sevdi Dal ise, "İçeri girip veresiye defterini sorunca ben direk olarak siz o musunuz dedim. Kendisi de bana 'O kim?' diye sordu. İstanbul'da bu şekilde hayır yapan kişi dedim. 'Yok hayır biz bir hayır kuruluşundan geliyoruz' şeklinde cevap verdi. Mahallelinin borcunu ödeyip gittiler" şeklinde konuştu.

"O KADAR GÜZEL BİR ZAMANDA OLDU Kİ..."

Bakkala borcu olan ve borcunun ödendiğini öğrenen Muzaffer Kurgun isimli vatandaş ise "Bu vatandaşımız kimse Allah kabul etsin. O kadar güzel bir zamanda oldu ki inanın çok mutluyuz. Ailecek namazımızı kıldık şükrümüzü ettik, ailecek dua ettik. Kendisinden Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Robin Hood İstanbul Osmaniye Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title