Haberler

Resmi Gazete'de KDV ile ilgili yeni karar! Kırmızı ette yapılan hata düzeltildi

Güncelleme:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, gıdada yüzde 1'e düşürülen KDV'nin kırmızı ette yüzde 18'e çıkarıldığını söylemişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, sehven yapılan hata düzeltildi. Böylece kırmızı ete gelen ek vergi kalkmış oldu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın temel gıdada KDV'nin düştüğünü kırmızı etin ise yüzde 18'e çıkarıldığını gündeme getirmesinin ardından, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında kararla ilgili sehven yapılan hata düzeltildi.

"BU AYIBI DÜZELTİN"

İYİ Partili Erhan Usta, "Gıdaların KDV'si yüzde 1'e indirilirken kırmızı etinki yüzde 18'e çıkarıldı" paylaşımı yaptı.

Usta, "Gıdaların KDV'si yüzde 1'e indirilirken kırmızı etinki yüzde 18'e çıkarıldı. Yoksul kesim nasıl olsa et yiyemiyor diye yapmış olamazsınız. Kırmızı etin yer aldığı TGTC'nin 2. faslını Kararnamenin I sayılı listesine yeniden ekleyin de bu ayıbı düzeltin" dedi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANARAK DÜZELTİLDİ

Dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan düzeltmede şu ifadeler yer aldı:

"13/02/2022 tarihli ve 31749 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, 12/02/2022 tarihli ve 5189 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki 'Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın 4 üncü maddesinde sehven yer alan '3'üncü,' ibaresi madde metninden çıkarılarak düzeltilmiştir."

YENİDEN İNDİRİM LİSTESİNE GİRDİLER

Gıdada KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren kararda, bulgur, arpa, mısır, yulaf, çavdar, darı, çeltik, soya, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek, patates, kuru soğan, sarımsak, zeytin, zeytinyağı, küçük ve büyükbaş hayvanlar indirim listesinden çıkarılmıştı. Kararla birlikte bu ürünler de listede tekrar yerini aldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Umit Cetin:

devlet daha ne yapsın vergiden düşürdü sürekli ülkelerle anlaşma sağlıyor ama halk birtürlü değer kıymet bilmiyo hep bir fırsat peşindeler devletine güvense halk ne dolar çıkar ne enflasyon kalır

51
158
yanıtYanıtla
batuhan aslan:

Umit Cetin: Ayinin agzina bal surmusler karsindakini ilahi zannetmis seninkide o hesap

yanıt44
yanıt9
Demir Acer :

batuhan aslan:sakin ata sozlu yorum yapma, bak baberci baynin basina geleni)))))) ayisinida dayisinida rahat birak

yanıt6
yanıt10
Hek Tor:

Demek Iyi Partili Bay Usta sözünü etmese, kimsenin gikinin cikacagi yokmus... Vayyy be aldatilmak yetmiyor, aldatmak da mübah yani.

124
31
yanıtYanıtla
BAŞKOMSER ZEKİ:

Şu bir gerçek ki Erdoğan deseki her şeyden sadece % 1 vergi alıyorum , bunu dahi çok görecek insanlar var bu memlekette , devlet daha ne yapsın. Bozukluk bizde.

28
114
yanıtYanıtla
yiğit:

bozukluk sende doğru.

yanıt20
yanıt16
Tuna Uzun:

Yıllardır kıymayı tek fiyattan alirdik.Kelle kiymasi ayri fiyatti birtek onu oyle gorduk hep. son 2 ayda kelle kiyma fiyati disinda 4 ayri fiyata kiyma satmaya basladilar 85,95,105.122 tl yaziklar olsun bunu yaptiranlara.

65
3
yanıtYanıtla
Demir Acer :

indirimli kiyma icine gida boyasi katilmis satakat ve yagdan olusan et susu verilmis bir urundur sakin almayin

18
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title