Haberler

Rekabet soruşturmasında 23 zincir market, sözlü savunmasını 22 Mart'ta yapacak

Güncelleme:

Rekabet Kurulu tarafından perakende gıda ticareti alanında faaliyet gösteren 23 zincir marketin, su ile yaş meyve ve sebzelerin perakende satış fiyatlarını belirlerken ilgili kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti hakkında yürütülen soruşturmada, sözlü savunma toplantısı 22 Mart'ta yapılacak.

Son dönemde artan gıda fiyatlarıyla ilgili vatandaş rahatsızlığını dile getirirken bazı zincir marketlerin haksız fiyat belirlemesiyle de karşılaştı. Bu kapsamda Rekabet Kurumu, 23 zincir marketle ilgili soruşturma başlattı.

İHLALİN OLUP OLMADIĞI TESPİT EDİLECEK

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, gıda ticareti ile iştigal eden zincir marketlerin su ile yaş meyve ve sebzelerin perakende satış fiyatlarını belirlerken ilgili kanunu ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Söz konusu toplantı, 22 Mart'ta saat 10.30'da çevirim içi yapılacak.

BAŞVURULAR 15 MART'A KADAR

Toplantıya söz almak üzere katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, toplantı konusuyla ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 15 Mart'a kadar Rekabet Kurumu'na başvurmaları gerekiyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rekabet Kurulu 22 Mart Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (4)

OKUR:

neyin savunması ?milleti kandırmayın sanki iş yapıyormuş havası yaratmayın,,bu zincir marketlerinsanları düpedüz kanını emiyor siz hala savunmadan bahsediyorsunuz

2
0
yanıtYanıtla
sadece kadir:

market savunmaları : elektrik doğalgaz giderlerimiz, yakıt giderlerimiz, maaş sigorta vs giderlerimiz, kira giderlerimiz, araç sigorta kasko bakım giderlerimiz, meyve sebze üretimindeki sıkıntılar vs diyecek ve göstermelik bir ceza sonrası yine aynı..

1
0
yanıtYanıtla
Nejdet Karama:

5 li marketlerin gücünü kırılmazsa ne calarsa onu halka oynatırlar

0
0
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

SOYAN SOYANA ADAMLAR (SÖZDE) KASAYI, KESEYİ DOLDURMUŞ HERKES BİLİYORKİ BUNLAR SOYGUNCU NEYİN SAVUNMASINI YAPACAKLAR VARLIKLARINA EL KOYUNKİ BAŞKALARI AYNI HALTI İŞLEMESİN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title