Haberler

Rekabet Kurulu'ndan, Aks Televizyon ile Show Bağlantılı Varlık Hisselerinin Ciner'e Devrine İzin

Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş.tarafından, Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik ve Show bağlantılı varlıklara ait hisselerin tamamının devralınması işlemine izin...

Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A Rekabet Kurulu, Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş. tarafından, Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik ve Show bağlantılı varlıklara ait hisselerin tamamının devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumu, Kurul kararlarını açıkladı. Kurul tarafından alınan kararlar çerçevesinde Otomotiv Sanayii Derneğinin üyeleri ve kamuoyuyla paylaşmak istediği üretim verilerinden bir ay öncesine ait alt kırılım ve model bilgisi içermeyen firma ve marka bazındaki üretim ve fabrika satış bilgilerinin paylaşılmasına bireysel muafiyet tanındı.

Yapı Kredi Bankası A.Ş. ile Yapı Kredi Emeklilik A.Ş. ve Yapı Kredi Sigorta A.Ş. arasında akdedilen hayat ve hayat-dışı sigorta sözleşmelerine bireysel muafiyet verildi.

Kurul, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının Yeditepe Beynelmilel Otelcilik Turizm ve Ticaret A.Ş.'de bulunan yüzde 26 oranında hissesinin muhtemel alıcılardan 1. Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işleminin, 2013/2 sayılı Tebliğ kapsamında olmadığını, 2. Aksoy Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığını karara bağladı.

-AKS TELEVİSYON'UN CİNER'E DEVRİNE İZİN-

Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş. tarafından, Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik A.Ş. ve Show bağlantılı varlıklara ait hisselerin tamamının devralınması işlemine izin verildi.

Kurul'dan Yıldız Holding A.Ş. ve Şok Marketler Ticaret A.Ş. tarafından DiaSA Dia Sabancı Süpermarketler Ticaret A.Ş.'nin tüm hisselerinin Distribuidora Internacional de Alimentación S.A., Dia Portugal Supermercados Sociedade Unipessoal Lda, Twins Alimentación S.A.U., Pe-Tra Servicios a la Distribución S.L.U. ve Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'den devralınması işlemine izin çıktı.

George Fischer Ltd. tarafından, yüzde 90 oranında hissesinin devralınması suretiyle Hakan Plastik Boru ve Profil San. Tic. A.Ş. üzerinde Zafer Karadeniz ve Ahmet Karadeniz ile birlikte ortak kontrol tesis edilmesi işlemine izin çıktı.

Kurul'dan, Still GmbH tarafından, Arser A.Ş.'nin yüzde 51 oranında hissesinin Arkas Holding A.Ş.'den devralınması işlemine izin verildi.

Kurul'un aldığı diğer kararlar şöyle:

"-Allianz SE tarafından, Yapı Kredi Sigorta A.Ş. ve Yapı Kredi Emeklilik A.Ş. hisselerinin Yapı Kredi Bankası A.Ş., Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Faktoring A.Ş.'den devralınması işlemine izin verildi.

-ACTERA grubunun kontrolünde bulunan Kronos S.a.r.l. tarafından, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. ve Kamil Koç Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.'nin tüm hisseleri ile Batı Anadolu Terminal İşletmeciliği Ltd. Şti.'nin yüzde 70 oranında hissesinin devralınması işlemine izin verildi.

-The Commercial Bank of Qatar tarafından, Alternatifbank A.Ş.'nin yüzde 70.84 oranında hissesinin Anadolu Endüstri Holding A.Ş. ve grup şirketlerinden devralınması işlemine izin verildi.

-Gestamp Automoción S.A.'nın Kuzey ve Güney Amerika'daki bazı iştiraklerinin, Mitsui & Co, Ltd. ve Gestamp Automoción S.A. ortak girişimine dönüştürülmesi işlemine izin verildi.

-Behr GmbH & Co. KG'nin, MAHLE Grubu ve BWK GmbH ortak kontrolünden MAHLE Grubunun tam kontrolüne geçmesi işlemine izin verildi.

-Wilmar International Limited'in iştiraki Newbloom Pte. Ltd. tarafından, %53,74 hissesinin Noble Resources Pte. Ltd.'den devralınması suretiyle, Noble Plantations Pte. Ltd.'nin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verildi." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Yapı Kredi Bankası Hacı Ömer Sabancı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title