Haberler

Prof. Dr. Emre Alkin: Döviz borcu olan, kurdaki gevşemeleri fırsata çevirmeli

– Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, seçim sonrası piyasaları yorumladı.

– Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, seçim sonrası piyasaları yorumladı. Ekrem İmamoğlu ile G20'de Türkiye'nin elinin güçlendiğini söyleyen Prof. Dr. Alkin, "Döviz kurları mesnetsiz şekilde gevşediği zamanlarda döviz borcu olanlar bu fırsatı değerlendirmeli" dedi.

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasından sonra ekonomi, diplomasi ve piyasalardaki durumu ve beklentileri değerlendirdi.

İstanbul seçimlerinin sonuçlanmasından sonra ilk günkü heyecanın yerini memleket meseleleriyle alakalı ciddiyetin aldığını ifade eden Prof. Dr. Alkin, "Hem yatırımcılar hem de vatandaş 23 Haziran'daki seçimi doğru şekilde tamamlanması gereken bir iş olarak gördü ve Türkiye'nin önündeki ciddi meselelere bakmaya başladı. Mesele vatandaş için iş ve aş, yatırımcılar için ise ABD ile ilgili tartışmalar, Suriye'deki çatışmalar, Doğu Akdeniz'deki gerginlik ve aynı zamanda büyüme ile enflasyon beklentileridir" diye konuştu.

İMAMOĞLU İLE G20'DE TÜRKİYE'NİN ELİ GÜÇLENDİ

İstanbul seçimlerinin, Türkiye'de demokrasinin hala ayakta ve iş görür halde olduğunu ortaya koyduğunu belirten Prof. Dr. Emre Alkin, bunun hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir memnuniyetle karşılandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Osaka'daki G20 zirvesi öncesinde İstanbul seçimlerinde ortaya çıkmış bariz sonucun, Ankara tarafından kabul edilmiş olması, S-400 müzakerelerinde Türkiye'nin elini güçlendiren önemli bir ayrıntı. Çünkü 31 Mart seçimlerinin iptali sonrası yapılan açıklamalar, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye lehine hareket etmesini engeller tarzdaydı. Senato, Temsilciler Meclisi, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ı, Türkiye'nin demokrasiden saptığı konusunda sert şekilde uyarıyordu. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden sonra Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etmiş olması ve yeni seçilen belediye başkanının hemen göreve hazır hale gelmesi, Osaka'daki zirve öncesinde Türkiye aleyhinde konuşanları susturdu diyebilirim."

PİYASALAR NEYE GÖRE DAVRANIYOR?

Prof. Dr. Emre Alkin, mevcut şartlar altında yatırımcıların erken seçim ihtimali, Türk-Amerikan gerginliği, Doğu Akdeniz meselesi, Suriye'deki sıcak çatışma ortamı ve nihayetinde bozulan ekonomik parametrelerle değerlendirme yaparak 'fazla para bağlamadan' yola devam edeceği öngörüsünde bulundu. Prof. Dr. Alkin, "Bu durum, Türk para ve sermaye piyasalarında volatiliteyi arttıracak bir sonuca yol açacaktır. Buradan hareketle döviz kurları mesnetsiz şekilde gevşediği zamanlarda döviz borcu olanların bu fırsatı değerlendirmeleri gerekiyor. Çünkü elimizdeki tüm veriler, piyasaların henüz sakinleşmekten çok uzak olduğunu bizlere söylüyor" dedi.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Emre Alkin Türkiye Haberler

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title