Haberler

Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar için büyük fırsat! Hayalleri krediyle gerçek olacak

Güncelleme:

SGK ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında imzalanan protokolle, emeklilik hayali kuranlara büyük fırsat doğdu. Prim borcu olduğu için emekli olamayanlar, yapılandırmaya başvurup üç kamu bankasından çekecekleri kredi ile borçlarını ödeyip emekli olabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik "kredi iş birliği protokolüne" imza atıldı.

KREDİ İLE EMEKLİ OLACAKLAR

Yapılan anlaşma ile prim eksiği olduğu için emekli olamayanlara büyük fırsat doğdu. Prim borçlarını yapılandıranlar üç kamu bankasından çekeceği kredi ile borçlarını ödeyebilecek ve emekli olma fırsatını yakalayabilecek.

"YAPILANDIRMA İLE YÜZDE 63 İNDİRİM SÖZ KONUSU OLACAK"

Konu hakkında açıklama yapan SGK Başkanı İsmail Yılmaz, "Yapılandırma ile gecikme cezası ve gecikme zammı ile faizlerin silinmesi, borçlar Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyatları endeksi) ile güncellenmesi, peşin ödemede hesaplanan Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ının silinmesi, 2 taksitle ödemede ise Yİ-ÜFE'nin yüzde 50'sinin silinmesi gibi çeşitli avantajlar sunuyoruz. Bu kapsamda birikmiş prim borçlarının yapılandırılmasının yanı sıra 4b, yani eski tabirle Bağ-Kur'lu sigortalılarımıza daha önce prim ödenmediği için durdurulan sürelerini ihya imkanı verilmiştir. İhyanın sağladığı avantajı bir örnekle açıklamak istiyorum, 1 Ocak 2009-31 Aralık 2010 tarihleri arasındaki sigortalılık süresi durdurulan sigortalının bu süreyi ihya edebilmek için ödeyeceği prim tutarı 2020 yılı rakamlarına göre 24 bin lira iken, yapılandırmaya başvurulursa 24 bin lira yerine yaklaşık 9 bin lira ödenecek. Yani yüzde 63 oranında indirim söz konusu olacaktır." dedi.

"AYLIK 1,60 FAİZ ORANI VE 36 AY VADEYLE KREDİ KULLANABİLECEK"

Yılmaz, "Protokolle yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisiyle emeklilik imkanı sunulacaktır. Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe, yani 31 Mart'a kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vadeyle kredi kullanabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Ziraat Bankası Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (14)

Ali:

Sonra da emeklilikte yaşa takılıp ya sabır mı cekecekler ?

7
1
yanıtYanıtla
Meltem:

Sonra o kredi borcunu da emekli maaşıyla ödeyecekler!

6
2
yanıtYanıtla
Tayfun:

E yani yani, , , şimdi adam emekli olamıyor, banka da diyorki ben buna olan paramı verip tekrar alayım birazda faiz alayım, bu adamda emekli olduğu için sigortasız çalışacak yer bulamasın sigortalı çalışırsa az ücret vs. olsun yani bu insanların iyice iliklerini kurutalım

yanıt1
yanıt0
Ramazan sönmez:

Bütün sigortalılar için yapılandırma olmalı

7
0
yanıtYanıtla
SAMET:

Allah rızası için EYT mağdurların sorunu da çözün

5
2
yanıtYanıtla
VARTO:

Ne saçma sistem Bir taraftan veriyor bir taraftan alıyor ya bunun emekli olacak kişiye bir zararı yok ki her yönden adam karlı

4
0
yanıtYanıtla
Ayşe:

Aynı hakkın ssk ,çalışanlarınada verilsin.

3
1
yanıtYanıtla
Mesefe:

Sgk lilarada cikarilsin

3
0
yanıtYanıtla
enis:

SGK lılar yani 4A lılar uzaylı mı? Onlara da aynı haklar tanınsın

3
0
yanıtYanıtla
Osman:

Eyt ile milyonlarca kişi mağdur edildi. suriyelilere 40 milyar usd harcayanlar emeklilik kanunu geriye doğru çekerek vatandaşını mağdur etti ama vatandaş da mağdur edenleri indirmesini bilir

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title