Haberler

İki otomotiv devi fabrika kuracağını duyurdu! Bölgede arsa fiyatları yüzde 50 arttı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, otomotiv devleri Ford Otosan ve Volkswagen'in fabrika kuracağını duyurması, bölgedeki arsa fiyatlarını artırdı. Fiyatlar yüzde 50'nin üzerinde değer kazandı.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesine bağlı Sepetlipınar Mahallesi'nde iki dünya otomotiv devi Ford Otosan ve Volkswage'nin fabrika kuracağını açıklanmasının ardından arsa fiyatları yüzde 50'nin üzerinde değer kazandı.

Kurulacak fabrikada 2 bin kişinin istihdamı sağlanacak. Otomotiv devleri yeni kurulacak fabrikada yük minibüsü modellerini üreterek dünyaya pazarlayacak. Fabrikanın kurulacağının duyurulmasının ardından bölgedeki arsa fiyatları hızla değer kazanmaya başladı. Yatırımcılar da bölgedeki arsalara ilgi gösteriyor.

"ARSALAR DEĞER KAZANDI"

Bölgedeki arsa satışlarını değerlendiren gayrimenkul danışmanı Mevlüt Bozdağ, "Kocaeli'nin Gölcük ve Başiskele bölgelerinde özellikle otomotiv sektöründe belli başlı fabrikaların ve onların yan kuruluşlarının tesisleri ile donatılmış durumda. Bu bölgemiz, şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir istihdam kaynağıydı zaten. Fakat iki dünya devi, kendi aralarında yapmış oldukları protokol ile 2023 yılında çıkarmayı hedefledikleri ticari van araçlarını satışa sunmayı hedeflediler. Bu durumdan ötürü bölgedeki arsaların değerlenmesi konusunda önemli bir talep doğurdu" dedi.

"İSTİHDAMIN ARTMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANÇ"

Arsa fiyatlarının son birkaç yıldır yüzde 50'yi aşan oranlarda değer kazandığını ifade eden Bozdağ, "Son 2-3 yıl içerisinde, yüzde 50yi aşan oranlarda değer kazanması görüldü. Bu ülkemiz için şehrimiz için ve en önemlisi istihdamın artması için önemli bir kazanç olacak. Buna bağlı olarak tabii ki konut alanlarda da ticari alanlarda da en önemlisi sanayi alanlarında da önemli bir artış gözlemlenmektedir. Bu tesisler zaten sanayi imarlı veya bacasız sanayi imarlı alanlarda yapılabiliyor. Fakat bu etki bölgedeki boş olan bütün arsalarda kendisini hissettirdi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ford Otosan Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (81)

ADAMLAR:

UCUZ ISCI CALISTIRMAK ICIN GELIYOR HIC KIMSE BUNU DUSUNMUYOR MU ? ARSA SAHIPLERIDE TEK SEFERDE SATAYIM ZENGIN OLAYIM DERDINDE GERISI KIMSENIN UMRUNDA DEGIL . . .

54
10
yanıtYanıtla
Blacksea:

Belliki senin bu tur piyasada en ufak bir bilgi ve tecrube sahibi degilsin ucuz isci dedigin yillik kazancini ( primi, mesai,si yardim parasi,) aya boldugun takdirde aylik kazanci 7 bin tl den asagi dusmuyor ki burada iki buyuk sirketten bahsediliyor ve bu sirketlerin uretim yaptiklari ulkelerdeki kendi standartlarini arastirirsan ne soylemek istedigimi anlarsina NOT lutfen bilginiz olmadigi konularda fikrinizde olmasin

yanıt0
yanıt0
İDRİS ERTÜRK:

Banka kurmuyor, sıcak para getirmiyor, İstihdam sağlıyor. Hem devlet, hem millet kazanacak, İşçiye maaş, devlete sgk primi, Maliyeye stopaj, vergi, KDV, Belediyeye emlak ve çtv, Elektrik, su, doğalgaz vs, Dünya kadar kazanım demek. Daha ne istiyorsun cahil?

yanıt2
yanıt1
Aşağılayan Adam:

İşte buna ortadoğu kafası diyoruz.

yanıt2
yanıt2
. B:

Sahi bizim araba ne oldu daha arsası bile yok halbiki 5 tane sipariş etmiştim ver gazı

10
17
yanıtYanıtla
Savas:

Fabrikanin yapimi devam ediyo onumuzdeki yaz ayi 2021 de acilacak. O zaman dalgani gecersin artik boyle yorumlara cevap bile yazasim gelmiyo.. oyle bir noktaya eristik

yanıt1
yanıt5
Yorumcu:

Kuyruklu yalann dolan onlar iblislerin yalanı bitmez

yanıt3
yanıt2
Kemal:

Seni küçük gereksiz, sevimsiz troll seni ??

yanıt1
yanıt6
Buyur Bekleriz Bursaya:

Görmeden bakmadan nereden biliyon var yok. Araba üreticez denince hemen haftasına mı oluyor o işler. O kdr arge çalışmaları vesayire kolaymı Şuan türkiyede Kullanılan milli grurumuz İha Siha aşaması bile 15 yılı aşkın sürdü

yanıt7
yanıt4
Türk halkı çalışkan değil tembeldir:

Covid döneminde ithalat durunca tutuşmuştunuz. Kocaeli''nin Başiskele ilçesindeki güzelim tarım arazilerini sanayi arsası yaptınız. Eskiden Başiskele Kullar Semti Meyve/Sebzede İzmit''i bakıyordu. . . Halkta suçlu nesilden nesille tarımı bıraktılar. . . Türk halkı çalışkan değil tembeldir.

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title