Haberler

Osmaniye'de Yerinde Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de, yerinde dönüşüm projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Osmaniye Valisi, Belediye Başkanı ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bin 351 deprem konutunun Aralık ayında teslim edileceği açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de "Yerinde Dönüşüm Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Osmaniye Valiliği, Ahmet Cevdet Paşa Salonunda düzenlenen toplantıya Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İrfan Remzi Yılmaz, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Bin 351 deprem konutunu Aralık ayında teslim edeceklerini söyleyen Yılmaz, "Şu anda toplu konutlarımızın hızlı bir şekilde inşaatı sürüyor. Bin 351 konutu inşallah Aralık ayında teslim edeceğiz ve bu süreci elimizden geldiğince en hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyoruz" dedi. Vali Yılmaz, yerinde dönüşümün belirli kurallar çerçevesinde yapılmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Siz muhtarlarımızın bu bilgileri vatandaşlarımıza aktarmanız gerekiyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerinde Dönüşüm projesini başlattı. Yerinde dönüşüm, yani bir mülkiyetin bulunduğu yerde inşaatın yerinde yapılmasıdır. Amaç afete dayanıklı şehirler ve yaşam alanları oluşturmak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile birlikte, işbirliği ve eşgüdüm içerisinde, biz vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacak onlara ruhsatlarını vereceğiz. Bakanlık da bu inşaatların yapımı konusunda gerekli olan hibe ve krediyi sağlayacaktır" dedi.

Toplantının devamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İrfan Remzi Yılmaz, Yerinde Dönüşüm Projesi hakkında muhtarlara bilgi vererek, sorularını cevapladı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kahramanmaraş Osmaniye Deprem Aralık Çevre Valilik Belediye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title