Haberler

Osmaniye'de depremzedeler konteyner iş yerlerinde faaliyetlerine devam ediyor

Güncelleme:

Osmaniye'de depremden etkilenen esnaflar, Rahime Hatun Meydanı'nda kurulan konteyner iş yerlerinde faaliyetlerine devam ediyor. İş yerlerinin yıkılması ve ağır hasar görmesi sonucu, esnafın ekonomik hayata katılabilmesi için konteyner iş yerleri kuruldu.

Osmaniye'de depremzede esnaf, faaliyetlerine Rahime Hatun Meydanı'nda kurulan konteyner iş yerlerinde devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de çok sayıda iş yeri yıkıldı, bazılarında ise ağır hasar oluştu. Osmaniye merkezdeki esnafın yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için ise Rahime Hatun Parkı'nın üst tarafında, konteyner iş yerleri kurulumları yapılıp esnafa teslim edildi.

Osmaniye'de 17 yıldır berberlik yapan Çağlar Sarı, "Dükkanımız çarşı merkezinde belediye pasajındaydı, iş yerimiz yıkıldıktan sonra Rahime Hatun Meydanı konteyner çarşıda hizmet veriyoruz. Eski işlerimiz burada fazla olmuyor insan sirkülasyonunun az olmasından kaynaklı ama çok şükür ekmeğimizi kazanıyoruz" dedi.

Yeni kurulan konteyner çarşıda ev tekstil ve çeyiz işi yapan Meryem Yılmaz, "Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. Depremde iş yerimle beraber eşyalarımız da enkaz altında kaldı. Kurtarabildiğimizi getirdik yeniden ayakta durmaya çalışıyoruz. Rahime Hatun Meydanı'nda konteyner çarşıya geldik eski işlerimiz yok burada ama kira ve su ödemiyoruz, elektrik faturamızı ödüyoruz. Yetkililerden buranın tanıtılması için destek bekliyoruz" diye konuştu.

Daha önce 7 personelle hizmet verdiğini, depremden sonra bu sayının 2'ye düştüğünü söyleyen Ahmet Karabacak, "20 yıldır Osmaniye'de döner işletmeciliği yapmaktayım deprem sonrası insanlara hizmet veremedik sağ olsun devletimiz bize bir imkan sağladı ve kendi imkanlarımızla bu konteyner kente yerleştik. Biraz iş kaybımız olmasına rağmen idare etmeye kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz. 7 kişilik personelimiz vardı 2 kişiye düştük bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Burada kira ve su faturası ödemiyoruz ama burada eski işlerimizin yarısı yok müşteri kaybımız çok o yüzden sıkıntı yaşıyoruz burada insan sirkülasyonu olmadığı için iş kaybı ister istemez oluyor. Daha iyi hizmet verebilmek için buraların daha canlı olması gerekiyor. Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermek için buranın bir tanıtımının ve hareketlenmesini bekliyoruz yetkililerden bunla ilgili bir çalışma yaparlarsa bizi çok mutlu ederler" ifadelerini kullandı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Rahime Hatun Osmaniye Deprem Ekonomi Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title