Haberler

    OECD küresel büyüme tahminini düşürdü

    OECD küresel büyüme tahminini düşürdü.

    OECD küresel büyüme tahminini düşürdü. Buna göre bu yıl yüzde 2,9 ve gelecek yıl yüzde 3 büyüme bekleniyor. OECD, Türkiye için 2019'daki büyüme beklentisini de eksi 2,6'dan yüzde eksi 0,3'e revize etti.Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) göre yaklaşık on yıl önce yaşanan finans krizinden bu yana dünya ekonomisindeki büyüme en düşük seviyede bulunuyor. OECD tarafından Perşembe günü açıklanan büyüme tahminlerine göre, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla bu yıl yüzde 2,9, gelecek yıl ise sadece yüzde 3 artacak. OECD'nin Mayıs ayı tahminlerine göre, 2020 yılında büyümenin yüzde 3,2 ile 3,4 arasında olması bekleniyordu. 2018 yılında ise büyüme oranı yüzde 3,6 olarak kaydedilmişti.

    OECD ABD'nin ise 2019 yılında sadece yüzde 2,4, 2020'de ise yüzde 2 büyüme kaydedeceği tahmininde bulundu. Daha önceki tahminlerde 2019 için yüzde 2,8 ve 2020 için de yüzde 2,3 ifade edilmişti.

    OECD, Almanya için de büyüme tahminini düşürdü. Buna göre, Almanya'da bu yıl yüzde 0,5 ve gelecek yıl yüzde 0,6 büyüme bekleniyor. Daha önceki tahminlerde büyüme oranları bu yıl için yüzde 0,7 ve gelecek yıl için yüzde 1,2 olarak belirtilmişti.

    Türkiye için yüzde 0,3 küçülme öngörülüyor

    OECD, Türkiye içinse 2019'daki büyüme beklentisini yüzde eksi 2,6'dan yüzde eksi 0,3'e revize etti. OECD, 2020 yılına dair yüzde 1,6'lık büyüme tahminini ise sabit tuttu.

    Büyüme tahmini neden düştü?

    OECD Baş Ekonomisti Laurence Boone, dünya çapında görünümün parlak olmadığını belirterek, "Ticaret savaşları ve siyasi gerilimler düşük büyümenin sürmesi tehlikesi yaratıyor" şeklinde konuştu.

    ABD ile Çin'in karşılıklı olarak gümrük vergilerini artırmasının dünya çapındaki ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyerek, 2020'de büyümeyi 0,3 ile 0,4 puan aşağı çekeceği öngörülüyor. Birleşik Krallık'ın anlaşma olmaksızın Avrupa Birliği'nden ayrılması, Avrupa'daki siyasi kuşkular ve Çin'deki durgun konjonktürün küresel ekonomiye daha fazla yük getireceği tahmin ediliyor. OECD, bu gerilemeye önlem olarak hükümetlere yatırımları artırma tavsiyesinde bulundu.

    Kaynak: Deutsche Welle / Ekonomi

    Ekonomik İşbirliği Ve Kalkınma Örgütü Avrupa Birliği Türkiye Haberler

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

    Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

    Bakmadan Geçme

    LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
    Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title