Haberler

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Vatandaşın alım gücü düştü, asgari ücrete mutlaka zam yapılmalı

Güncelleme:

Günümüzde yaşanan enflasyon oranlarının yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, asgari ücretin yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Asmalı, "Enflasyonda düşüş olmadıkça verilen zamlar da anlamsız kalıyor" dedi.

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Kadın koordinasyonunda 14 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nin tanıtım toplantısında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

"ASGARİ ÜCRETE EK BİR ÖDEMENİN DOĞRU OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Asgari ücrete ek bir zammın gerekli olduğunu belirten Asmalı "Asgari ücret konusunda bizler çalışanımızın insanca yaşama hakkı olduğunu, emeğinin karşılığını zamanında alması gerektiğini hep söyledik. MÜSİAD olarak geçen yıl asgari ücretin 4.000 Lira üzerinde olması gerektiğini ilk söyleyen biz olduk. Günümüzde yaşanan enflasyon oranlarının bu kadar yüksek seyretmesi alım gücünü düşürdü. Bu alım gücünü bir miktar daha rahatlatacak düzenlemeye biz de destek veriyoruz. Bu işverenlere bir vergi yükü olarak gelmemeli tamamen çıplak bir ek ücret gibi bir düzenleme olmalı. Asgari ücrete ek bir ödemenin doğru olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Vatandaşın alım gücü düştü, asgari ücrete mutlaka zam yapılmalıMÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı.

"ENFLASYONDA DÜŞÜŞ OLMADIKÇA VERDİĞİMİZ ZAMLAR ANLAMSIZ KALIYOR"

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Asmalı, enflasyonda düşüş olmadıkça verdikleri zammın anlamsız kaldığının altını çizerek, "Enflasyon oranında bir faiz artışı olsa Türkiye'de birçok yatırım durur. Yüzde 70'in üzerindeki bir kredi oranıyla insanların yatırım yapma iştahı azalırdı. Bu noktada hükümetin düşük faiz politikası yatırımcılar için çok büyük bir imkan. Birçok yatırımcı düşük faiz imkanlarından kredi hacmini büyüterek yatırım yapıyor. Bu manada olumlu buluyoruz. Biz faizin getiri tarafındansa yatırım tarafını düşünüyoruz. Getiri tarafını yaptığımız ticari kazançtan elde etmeyi daha uygun buluyoruz. Ama hayat pahalılığının da kontrol altına alınması lazım. Enflasyon rakamlarının bir miktar düşüşe geçmesi sevindirici. İnşallah bu düşüş daha da artarak devam eder. Zira bu noktada verdiğiniz zamlar da anlamsız kalıyor. Enflasyonun aşağı gelmesi noktasında da kalıcı çalışmaların olması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"DÖVİZDEKİ BOLLUK KURLARDA GEVŞEMEYE NEDEN OLACAK"

Haber7'ye konuşan Asmalı, enflasyonun bu dönemde aşağıya geleceğini tahmin ettiklerini belirterek, "Turist ve gurbetçi girişleri başladı. Özellikle turizm sezonu çok hareketli geçiyor. Hemen yanı başımızda Rusya-Ukrayna savaşı olmasına rağmen başka ülkelerden ciddi bir talep var. Onlardan sağlanan döviz girdileriyle birlikte, dövizde bir bolluk yaşanacağını kurlarda gevşeme olacağını tahmin ediyoruz. Aynı şekilde baharın gelmesiyle sebze-meyve fiyatlarının azalmasıyla enflasyonda düşüşün olacağını ve ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Zam Haberler

500

Yorumlar (13)

Leda Gözübüyükoğlu:

Asgari ücrete zam yapmanıza gerek yok bu zamana kadar yapılan bütün zamları geri çekin bu yeterli.. Asgari ücrete zam yaptıktan sonra gene her şeye zam geliyor hiç bir şey farketmiyor yanii. Kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorsunuz..

122
12
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

kendi adına konuş.zam olmalı..belirli ve kredi borcu olanlar için zam çok önemli. zaten herşeye zam geliyor. zammı almamak aptallık olur

yanıt7
yanıt9
Yunus N N:

Asgari ücrete zam geldikçe alım gücü düşüyor :)

115
10
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Zamlar sağanak sağanak.Hele bir de asgari ücrete zam yapılırsa zamlar doludan beter olur!

105
8
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Avrupa Birliği "asgari ücretli insanların yeni kıyafetler alabilmesi, bir spor kulübüne üye olabilmesi ve hafta sonları tatile gidebilmesi lazım." demiş ona göre asgari ücretler belirlensin demiş. Bizimkiler ayağındaki ayakkabıların kaç para çıkar telefonunu hesabındalar.

48
2
yanıtYanıtla
Oktay Akyüz:

6 Ay önce Getirden Sipariş Verdiğim 5 Parça Çikolata çeşidi 38.50 TL tutmuş (Geçmiş siparişlerimden Baktım ). Aynı Siparişi Bugün vereyim dedim 111.15 TL . Allah Türk Halkına yardımcı olsun

39
4
yanıtYanıtla
ALİ RIZA ALTINOK:

ZAM YAPMAYIN İSTEMİYORUZ ASGARİ ÜCRETE ZAMLARI İNDİRİN BİZİ BİTİRDİNİZ ARTIK HERKES ARTIK HAHO HAHO DİYOR FERYAT EDİYOR

30
4
yanıtYanıtla
E Demir:

Asgari ücrete zam vatandaşa zam olarak geri dönüyor bilginize. Bu işin başka bir çözümünü bulun.

16
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

desenize müsiat bile insafa gelmis aslinda haklilar cünki halkimizin alim gücü nerdeyse sifir mecbur kalmadikca gidadan baska bir sey almak istemiyorlar buda piyasanin cökmesine sebep oluyor dolayisiyla para dönmüyor asgari ücret enflasyonla esitlenirse piyasa canlanir esnafin yüzü güler bunlarda bol bol mal satarlar.

11
3
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

bu adam bu röportajı verirken dolar kaç paraydı acaba

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title