Haberler

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Özel okullardaki zam konusunda temsilcilerle görüştük, kendilerini uyarıyoruz

Güncelleme:

Özel okullardaki fahiş zamlar Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Konuyla ilgili ilk kez konuşan Bakan Yusuf Tekin, "Kendilerini uyarıyoruz. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek" dedi.

Çok sayıda özel okulun fiyatlarını fahiş şekilde artırması öğrenci ve velileri zor durumda bırakırken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Özel okul temsilcileriyle fahiş zamlar konusunda görüştüklerini belirten Bakan Tekin, "Kendilerini uyarıyoruz" ifadesini kullandı.

ZAM KONUSU İYİCE ÇIĞRINDAN ÇIKTI

Özel okullar son yıllarda artan enflasyonla fiyat artışlarını bir şekilde sınırlara uygun yaparken, 2024-2025 eğitim dönemi erken kayıtlarının açıklandığı şu günlerde olay çığırından çıkmış bir hal aldı.

TEKİN: FİYAT BELİRLEME YETKİSİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDA

Yeni dönem fiyatları çok sayıda veliyi isyan ettirirken, yaşanan sıkıntı Milli Eğitim Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Bakan Tekin, "Şu anda hali hazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'nda" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Özel okullardaki zam konusunda temsilcilerle görüştük, kendilerini uyarıyoruz

"TEFE-TÜFE YÜZDE 5 KADAR ZAM YAPMA HAKLARI VAR"

Özel okulların ise başlangıçta okul ücretini kendilerinin belirleme yetkisi olduğunu hatırlatan Bakan Tekin, "Özel okullarımız TEFE-TÜFE yüzde 5 kadar zam yapma hakları var" diye konuştu.

"KENDİLERİNİ UYARIYORUZ"

Özel okullarla görüştüğünü de sözlerine ekleyen Bakan Tekin, "Kendilerini uyarıyoruz. Yeni başlayanlar için yönetmeliğimizde bir bağlayıcılık yok. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek."

Haberler.com / Aslan Aslan - Ekonomi

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin Maliye Zam Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (35)

Recep:

Milli eğitim bakanı uzayda mı yaşıyor illa sosyal medyaya mı düşecek bir mesele bilmiyor musun bu fiyatları, uyarmış? noldu uyardın da boş laf.

344
17
yanıtYanıtla
DİLAVER Kalyon:

Danışıklı dövüş, her sene aynı tablo...

yanıt71
yanıt3
Yaşar Zorlu:

asgari ücrete 49 zam yaparken. devletin uyguladığı harç vs. ücretlere 60 zam yaparsan kime neyi anlatacaksın. sen örnek olmamışsın ki neyi uyarıyorsun.

190
15
yanıtYanıtla
Murat çıracı:

Bence zam oranı çok iyi karı koca düz memur olsalar aylı 70.000 TL birde uzman olsalar aylık 140.000 TL gelirleri var bu ağlayanlara bakmayın onlar çocukların parasından kesip nasıl daha lüx bir hayat süreriz onun peşindeler. Paran yoksa devlet okuluna gönder kardeşim.

43
138
yanıtYanıtla
fatma dereli:

mecburuz kardeşim özele göndermeye çocuğum 6-7 yaşlarında soylesene hangi devlet okulu tam gün, sabahın köründe derse başlasalar günün yarısında çıkıyorlar evde tek başına nasıl kalacak çocuk. boş boş konuşmalar

yanıt52
yanıt9
fatma dereli:

ne demek paran yoksa gönderme, mecburuz çalışan anne baba memleketinden uzaktaysa 2 yaşından itibaren çocuk özel kreşlerde anaokulunda özel okula gitmeye mecbur. Tam gün devlet okulu yok sabahın köründe gitse günün yarısında evde tek başına küçük çocuk bırakılır mı,

yanıt76
yanıt11
Metin Öge:

Yapılan incelemede fahişem fiyat uygulayan okullara ceza kesildi. Ancak firmalar aynı fiyata devam etti. Hatta ilave zam yaptılar. Maalesef Türkiye deki durum bu. 2 tane okulun ruhsatını 2 yıl dondur bak bakalım kim canlanabilir. Ams maalesef ki öyle olmuyor. 3 harfli marketlere devasa ceza kesildi. Ne oldu ertesi gün her ala 50 krş zam yaptı kesilen cezanın 3 katı 5 katı parayı daha cebe indirdi.

162
8
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

(: UYARMIŞ..

132
5
yanıtYanıtla
muhammet demirkapı:

Okulun özeli mi olur. Herkes aynı okula gitsin, bir devletin sağladığı en temel ihtiyaçlardan birisi olan eğitim hakkı ticari malzeme olamaz, olmamalı.

123
6
yanıtYanıtla
Luckyboom:

Devlet tam gün ve 20 kişilik sınıflarda, güvenliği sağlanmış, beslenme-ulaşım hizmetlerini sorunsuz verebilen, kodlama-spor-laboratuvar, vb. İmkanlar sunan okullar açsın sonra bu dediğin olur. Kimse bir maaşı özel okula vermeye meraklı değil. Çocuğunu devlet okuluna verip sonra alan biri olarak konuşuyorum. Servis sıkıntısı, öğretmenin memur kafasıyla rahatlığı ve ilgisizliği, 40-50 kişilik sınıflar. Allah yardım etsin herkese ne diyeyim..

yanıt81
yanıt6
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title