Haberler

Migros işçilerinin eylemleri gündemdeydi! Numan Kurtulmuş'tan patronlara çağrı: İşçilerin hakkını verin

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kilis'te partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuştu. Patronlara çağrıda bulunan Kurtulmuş, "İş adamlarımızın, çalışan emekçi kardeşlerimizin hakkını gözetmesi ve hakkını vermesi lazımdır" dedi. Kurtulmuş'un açıklamaları, günlerden bu yana eylemde olan Migros işçilerini de akıllara getirdi.

Migros depolarında çalışan işçiler, saatlik 4 TL zam taleplerinin kabul görmemesinin ardından önceki gün patronları Tuncay Özilhan'ın evinin önüne giderek sorunlarını anlattı. Ancak bu sırada gerçekleşen polis müdahalesi sonucu işçiler kelepçelenerek gözaltına alındı. İşçilerden Gülabi Aksu isimli vatandaşın ekip arabasındaki fotoğrafı ise gündem oldu.

KİLİS'TEKİ PROGRAMA KATILDI

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kilis'te partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen programda sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik durumuna ve işçilerin taleplerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"ÜRETECEĞİZ, MİLLETİMİZİN GÜCÜNE GÜVENİYORUZ"

Türkiye'nin üreterek büyümesini sürdüreceğini ve asla ekonomik olarak dışa bağımlı olmayacağını söyleyen Kurtulmuş "Türkiye ihracat yapacak, istihdamını attıracak, alın teriyle kazandığı dolarlar üzerinden de Türkiye'nin döviz ihtiyacını karşılayacak. Ele güne avuç açarak, Türkiye dışarıda dolar dilenen ülke asla bir daha olmayacaktır. Bir daha IMF gibi kuruluşlarının kapısına giderek, Türkiye kendi bağımsızlığını riske eden birtakım ekonomik reçeteler peşinde asla koşmayacaktır. Üreteceğiz, milletimizin gücüne güveniyoruz. Türkiye'nin her alanda çok büyük potansiyeli var" dedi.

PATRONLARA ÇAĞRI YAPTI: İŞÇİLERİN HAKKINI VERİN

Toplantıda iş insanlarına da çağrı yapan Kurtulmuş "İş adamlarımızın, çalışan emekçi kardeşlerimizin hakkını gözetmesi ve hakkını vermesi lazımdır. Beraber kalkınacaksak, büyük ülke olarak mücadele edeceksek, önce helal alın terinin hakkının, hukukunun korunması gerekiyor. Herkesin elindeki en iyi imkanı kullanarak, işçilerimizin, emekçilerimizin hakkını gözetmesi gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Numan Kurtulmuş Tuncay Özilhan AK Parti Ekonomi Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500

Yorumlar (6)

bekir yapici:

anayasal haklari olan grev yapan protesto yürüyüs aciklama yapan iscilerin vatandasin üzerine biber gaz takviyeli tekme tokat dalanlari benmi gönderdim dersiniz?

24
6
yanıtYanıtla
Hakan Sen:

Umaradannlaflar... Agi'yi kaldırdınız yapılan maaş zamları devede kulak kaldı. Önce siz hükemet olarak işçinin hakkını gözetin. Bıraktınız insanları patronların eline. Türkiye her zaman patronların ülkesiydi hala öyle.

21
4
yanıtYanıtla
özgür :

Sayın numan bey bırakın siz işçi kısmını herzamankigibi öz evlatlarınız olan kamu personelinin ek ek ek zammını ne şekilde verebilirsiniz onu düşünün İşçi kısmının nefes almaya bile hakkı yok

3
2
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Şu olayla bir kere daha iyice anladım ki zenginlerin çoğu özellikle sadece kendisi için yaşayan cimri ve zekatlarını vermeyen zenginler cehenneme gerçekten layıkmışlar. Peygamber efendimiz cennette çoğunluğun fakirlerden oluştuğunu söylemiştir. Miraçda ayan beyan hepsini görmüştür .

2
1
yanıtYanıtla
özgür :

Bu işçi zulmünü gördükçe gari meşru yollardan para kazananlara çok hak veriyorum

3
0
yanıtYanıtla
özgür :

Bunun bu kelimerini okuyunca 1 mayıstaki önde işçi hakkı diye böğuren sendikacı ve tatil keyfi yapan taksimdeki göstericilerin arkasında kalan demirci tezgahındaki etre yapan kardesim aklıma geldi bir an

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title