Haberler

Mersin'de Antepfıstığı Bereketi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ’Antepfıstığı tomurcuğunu Mersin’de yeniliyor’ projesi meyvelerini verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Antepfıstığı tomurcuğunu Mersin'de yeniliyor' projesi meyvelerini verdi. Sunulan destekler sayesinde Mersin'de katlanarak artan Antepfıstığı hasadı, üreticinin yüzünü güldürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile sürdürdüğü tarımsal destek projelerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Antepfıstığı ile ilgili hayata geçirdiği 'Antepfıstığı tomurcuğunu Mersin'de yeniliyor' projesi ile Mersin'de üretimi katlayarak, bereketli bir hasat sezonuna imzasını attı.

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliğiyle Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerinde Antepfıstığı üretiminde kalite ve verimi artırmaya yönelik kırsal kalkınma projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir bir üretimle bölgedeki ekonomik refaha ve sosyal hayata katkı sağlamayı amaçladı. Bu kapsamda Antepfıstığı yetiştiriciliği konusunda uzman kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket eden Büyükşehir Belediyesi, yöre halkını desteklemek amacıyla 5 mahalleye kavlatma makinası ve yıkama eleği kurulumunu gerçekleştirdi. Proje ile bölgede sinerji oluşturarak üretimin önünü açmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, binlerce insanın hayat kalitesinin yükseltilmesine de katkıda bulunarak, aile bütçesine katkının artmasına aracı oldu.

Antepfıstığı tomurcuğunu Mersin'de yeniledi

Bu sene hasadın beklentilerin de üzerine çıktığını anlatan Gülnar Kuskan Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Türkşen, "Kuskan'da daha önceleri yetiştirdiğimiz ürünlerden kimsenin haberi bile yoktu. Tüccarlar bile bilmiyordu. Yetiştirdiğimiz ürünler başkanımız sayesinde kazanca dönüştü. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personelleri sürekli gelerek eğitimler verdiler, budamayı, aşılamayı, gübrelemeyi öğrettiler, bedelsiz fidanlar verdiler. Vatandaş önceden çok fazla ilaç da verse yine verim alamıyordu. Ama bu çalışmalar sayesinde şu anda ürünümüz daha bol ve kaliteli şekilde hasat edildi. Büyükşehir Belediyesi sayesinde Kuskan'da Antepfıstığı tomurcuğunu yeniledi" dedi.

Kuskan Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Balcı da hedeflerinin bundan sonra Gaziantep'e rakip olmak olduğunu belirterek, "Hasadımız çok güzel. Büyükşehir Belediyemiz ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın verdiği destekler ile bu sene üretim yüzümüzü güldürdü. Üreticilerimiz de bundan sonra Antepfıstığı üretimine başlamayı düşünüyor. Kısmetse Antep'e rakip olacağız. Hedefimiz Antepfıstığı üretiminde Antep ile yarışmak" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Silifke Gülnar Kuskan Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title