Haberler

Merkez Bankası'nın Faiz İndirim Kararı

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Uygur: "Böyle bir faiz indirimi gerekliydi, iç talebi artırıcı etki eder"

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası, iç talebin artacağını söyledi.

Uygur, Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 9,50'den yüzde 8,75'e indirmesine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası'nın 75 baz puanlık faiz indiriminin, değişik beklentilerin ortalaması bir oran olduğunu ifade eden Uygur, "Böyle bir faiz indirimin bence gereği vardı. Hem Avrupa Merkez Bankası faizde indirim yaptı hem de Amerika'da Fed'in faizi en erken 2015'te artıracağı şeklinde açıklamalar oldu" diye konuştu.

Faiz indiriminin iç talebi artırıcı etkisi olacağına işaret eden Uygur, "Faiz indiriminin sadece yatırım değil tüketim talebine de etkisi oluyor, bu da cari açığı artırıcı yönde bir etki yapabiliyor" dedi.

Uygur, kararın, bankacılık kesimi üzerinden borsaya olumlu etki edeceğini ifade ederek, dayanıklı tüketim maddeleri, elektrikli aletler ve otomotiv sektörlerinde de talebin artacağını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Ercan Uygur Türkiye Ekonomi Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title