Haberler

Merkez Bankası'na Sert Uyarı

Güncelleme:

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Faiz arttırırken şahin kesilen Merkez Bankası, faiz indirirken muhabbet kuşu gibi davranıyor" dedi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, İstanbul'da katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. 

Ban, "Faizleri şok operasyonla tırmandırarak borç verenleri sevindiren Merkez Bankası, bu memleket için emek verenleri sevindirecek adımları çekine çekine atıyor. Merkez Bankası elini taşın altına koymak istemiyor, ne şiş yansın ne kebap diyor. Faiz arttırırken şahin kesilen Merkez Bankası, faiz indirirken muhabbet kuşu gibi davranıyor. Merkez Bankası gibi ülkemizin para politikasının belirlenmesinde aktif rol alan kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Faiz indiriminin devamını bekliyoruz" dedi.

MERKEZ ACELECİ DAVRANDI

Prof. Dr. Ünsal Ban, "Brezilya ve Endonezya, radikal faiz artışlarından çok olumsuz yönde etkilenen ülkelerdir. Aynı kategoride yer alan Türkiye de, radikal faiz artışından özellikle orta-uzun vadeli hedefler açısından olumsuz yönde etkilenmiştir. Dolar/TL paritesindeki gevşeme eğiliminin 30 Mart seçimleri sonrasında hız kazanmış olması, 29 Ocak'ta yapılan 550 baz puanlık faiz artırımında aceleci davranıldığına işaret etmektedir. Piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz artırımından ziyade, milletimizin güven ve istikrara destek yönünde oy kullanmasını dikkate almıştır" şeklinde konuştu.

"FAİZ LOBİSİNİN KİRLİ TEZGAHLARI"

Gezi olayları ve 17 Aralık sürecine de değinen Ünsal Ban, "Son 10 yılda faiz lobisine ödenen para 700 milyar lira olmuştur. Bu rakam, 2002 öncesi şartların devam etmesi halinde, yaklaşık 1.7 trilyon lira olarak gerçekleşecekti. Başbakan Erdoğan, faiz lobisine gidecek 1 trilyon lirayı ülkesine milletine yönlendirmiş oluyor. Faiz lobisinin kızması, Gezi olaylarından 17 Aralık olaylarına kadar her türlü tezgahı kurması bundan dolayıdır" diye konuştu.

"EKONOMİK SUİKAST GRUPLARI KÖŞESİNE ÇEKİLDİ BEKLİYOR"

Prof. Dr. Ünsal Ban şöyle devam etti: "Milletimizin 30 Mart'ta, AK Parti'den yana koyduğu tavır, tezgahların birer birer bozulmasını sağladı. Ekonomik göstergeler de bundan dolayı, ekonomik suikast öncesi seviyelere yönelmiştir. Konu Türkiye olunca istediğini kolay kolay elde edemeyeceğini anlayan çıkar grupları ve buna müteakip ekonomik suikast grupları, yeni girişimleri için köşelerine çekildi ve bekliyorlar."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Merkez Bankası Ünsal Ban İstanbul Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500

Yorumlar (2)

erdmerdemf@yandex.com:

Mevlut bey harika bir analiz gercekten.ama bu merkez bankasi bu faizcilere masa olmamali artik yeter yani atiyorum 5 artan faiz normallesmeye ragmen neden hala inmedi koskoca basbakan cikip bunu soyleyedigi halde hala faiz inmiyorsa altinda bise ararim ben he soyle birsey var basbakan mb den dahami iyi bilecek diyen olabilir ama kardesim hersey ortada yani

0
0
yanıtYanıtla
Mevlüt ÖZDEMİR:

Sayın ekonomi profesörü faizi indir.Yabancı sermaye daha önce olduğu gibi dövize yönelirse bu ateşi MB düşürecek elindeki döviz bitince ne yapacak ?Ana mal ithal ederek üretim yapan ve iç ve dış pazara ihraç eden firmalar kur artışından kaynaklanan maliyetlerdeki artışın fiyatlara yansımasıyla yükselen mala dış ve iç pazarda talep bulur mu ? Bulamazsa işçi çıkarır daha sonra fabrikasını kapatmak zorunda kalır mı ? Döviz kurunda ki artış bütün mal ve hizmetlerin fiyatlarına yansır mı ? 5 -10 Yıl borcu olan ve geliri sabit olan vatandaşlar kur artışından dolayı ödemelere yansıyınca ne yaparlar ? Toplumun tamamı kur artışından tüm mal ve hizmetlere yansıtılan fiyatlar yüksek enflasyonu meydana getirmez mi ? Zor durumda kalan ihtiyaçlarını karşılamayan insanlar sokaklara hak aramak için çıksa ne olur ? Otu ,çöpü, 1 Mayısı ,elim olayları bahane eden bir avuç örgüt yandaşlarının komu düzenini nazıl bozduğuna şahit oluyoruz.Halkın çoğu hak aramak için sokaklara çıksa ne olur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title