Haberler

Dört kişilik bir ailenin açlık ve yoksulluk sınırı "Asgari ücretlinin vay haline" dedirtiyor

Güncelleme:

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre eylül ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 473,1 TL, yoksulluk sınırının ise 7 bin 187,3 TL olarak tespit edildiğini söyledi.

Hamdi Yıldız, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk sınırı araştırma sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız yaptığı açıklamada, "Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre eylül ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 473,1 TL, yoksulluk sınırı ise 7 bin 187,3 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre eylül ayında ağustos ayına göre gıda fiyatlarında ortalama yüzde 1,29'luk bir artış yaşandı. Eylül ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 18,65 artışla patlıcan, yüzde 16,83 artışla sivri biber, yüzde 13,73 artışla muz, yüzde 9,76 artışla kuru soğan; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 22,07 azalışla limon, yüzde 13,48 azalışla elma, yüzde 12,26 azalışla balık, yüzde 7,13 azalışla erik fiyatlarında yaşandı" dedi.

GİYİM VE ULAŞTIRMA FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, eylül ayında ağustos ayına göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 1,58'lik bir artış gözlemlendiğini ifade ederek, "Giyim madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimler yüzde 9,76 artışla sweatshirt, yüzde 5,41 artışla örgü yünü fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim fiyatlarında ağustos ayına göre yüzde 2,43 azalışla tişört, yüzde 0,63 azalışla spor ayakkabısı, yüzde 0,33 azalışla ayakkabı fiyatında düşüş gözlemlendi. Eylül ayında ağustos ayına göre ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,41'lik bir artış olduğu belirlendi. Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 2,64 artışla LPG dolum ücreti, yüzde 2,43 artışla bisiklet fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında ağustos ayına göre yüzde 6,3 azalışla şehirlerarası otobüs ücreti, yüzde 2,91 azalışla araba kiralama ücreti fiyatlarında düşüş gözlemlendi" diye konuştu.

HABERLEŞME VE EĞİTİM-KÜLTÜR FİYATLARINDA DA ARTIŞ YAŞANDI

Eylül ayında ağustos ayına göre haberleşme fiyatlarında ortalama değişimin yüzde 1,37'lik bir artış olarak yansıdığına dikkat çeken Yıldız, "Haberleşme fiyatlarında ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 15,47 artışla PTT koli gönderme ücreti, yüzde 1,28 azalışla telefon görüşme ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi.

Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,82'lik bir artış oldu. Eğitim-kültür fiyatlarında Ağustos ayına göre değişimin yüzde 6,21 artışla özel üniversite ücreti, yüzde 4,51 artışla televizyon, yüzde 3,08 artışla kablo özel yayın hizmetleri fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür fiyatlarında yüzde 19,12 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 3,53 azalışla özel lise ücreti fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hamdi Yıldız Memur Sen Türkiye Eylül Ekonomi Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

500

Yorumlar (7)

Doğrucu vatandaş:

Ülkede 27 milyondan fazla açlık sınırı altında maaşla yaşamaya çalıştığı bir kere daha ispatlandı. ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir'' diyen peygamberin ümmetinin ne hale geldiğine bir bakın. Yazıklar olsun.

15
0
yanıtYanıtla
xy:

her konuda olduğu gbi bundada sözün bittiği yerdeyiz.

9
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Hükümet nerde?

7
1
yanıtYanıtla
Dinsiz:

Onların dolarla tl ile işleri yok o işi bıraktılar :D

yanıt2
yanıt0
Fayansci Apti:

G20 de olsak ne, isterse G7 ye girelim, halk ac olduktan sonra, dünya bizi kiskaniyor. . .

6
1
yanıtYanıtla
Ekonomist:

Duruma bak Yoksulluk Sınırı 7. 000 küsür TL imiş. Türkiye''nin yarısı Yoksul. Aklıma Rahmetli Kemal Sunal''ın filmi geldi. Yoksul bize 2 çay ''çay yok bok için'' demişti. Yakında o da olmayacak.

5
1
yanıtYanıtla
ümt:

bizi bu duruma düşürenleri rabbim görüyor meleklerde görüyorr

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title