Haberler

Mehmet Sezer: "Refah payıyla memur enflasyona ezdirilmez"

Güncelleme:

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, "Memurun enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür" dedi.

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, "Memurun enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür" dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu iş vereninin teklifini beğenmeyen Memur-Sen 81 ilde basın açıklaması yaptı. Adana'da düzenlenen basın açıklamasını Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer yaptı.

"Gıda fiyatları çok arttı"

Geçmiş yıllarda kamu personelinin aldığı maaşla günümüzdeki maaş arasında alım gücü olarak çok büyük bir fark olduğunu vurgulayan Mehmet Sezer, şunları söyledi:

"2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 98,5 kilogram 'kıyma' alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 65,2 kilogram 'kıyma' alabilmektedir. Yine aynı dönemlerde 1.917 adet 'simit' alabilmekteyken bugün 1695 adet 'simit' alabilmektedir. Geçtiğimiz yıl 21 adet 18 litrelik 'sıvı ayçiçek yağı' alabilen kamu görevlisi bugün 14 adet 18 litrelik 'sıvı ayçiçek yağı' alabilmektedir. 5. Toplu Sözleşmeden bugüne kadar geçen 19 ayda kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna yüzde 37 oranında arttı."

"Eylem, etkinlik ve program için hazırız"

Memuru enflasyona karşı ezdirmemek için çabaladıklarını dile getiren Sezer, "Memurun enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür. Toplu sözleşme bir oldu bittiyle değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Memuru enflasyona ezdirmeyecek, emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkan tanıyacak şekilde Pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz. Meselenin masada, hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde çözülmesini istiyoruz. Aksi halde kamu çalışanlarını enflasyona ezdirecek bir teklifin dayatılması karşısında haklarımızı kazanmak, taleplerimizi kabul ettirmek için tüm Türkiye'de her türlü eylem, etkinlik ve program için hazır olduğumuzu ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Sezer Memur Sen Adana Ekonomi Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title