Haberler

Manda yoğurdu tartışmasına Karaoğlan sakinleri de katıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile bir anda Türkiye gündeminin ilk maddesi haline gelen Manda Yoğurdu ile ilgili ortaya atılan iddialara, tam 600 yıldır geçimini mandacılıktan sağlayan köylülerden itiraz geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile bir anda Türkiye gündeminin ilk maddesi haline gelen Manda Yoğurdu ile ilgili ortaya atılan iddialara, tam 600 yıldır geçimini mandacılıktan sağlayan köylülerden itiraz geldi. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin destekleri ile Manda süt ve et ürünlerinin satışını yapan Karaoğlan sakinleri, yüzde yüz doğal manda yoğurdunun kilogram fiyatının 25 lira olduğunu açıklayarak, "Lütfen bize ulaşın" dedi.

600 yıl önce kurulan köy, sağlığını doğal manda sütüne borçlu.

İçtikleri tarhanadan, açtıkları yufkalara, hazırladıkları börek, erişte hamuruna kadar, her şeye manda sütü ekleniyor. Kirmasti Çayının, Karaoğlan merasında, Uluabat Gölü boyunda beslenen mandalar, yemsiz tamamen doğal besi ile besleniyor ve tamamen doğal süt sağımı yapılıyor. Manda yoğurdu, tereyağı, sucuğu, köyün en meşhur ürünlerinden birkaçı. Köy halkı 7'den 70'e her sabah manda sütünden yapılmış şifa deposu olan yoğurt ile güne başlıyor.

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar "600 yıldır geçimini manda yetiştiriciliği ve ürünleri ile sağlayan Karaoğlan Köyü sakinleri için önemli bir merkez kazandırdıklarını belirterek, " Cefakar ve fedakar manda yetiştiricilerimize destek olmak için aracı, komisyoncu olmadan onlara ulaşabileceğiniz bir satış merkezimiz var. Aracı değil, kıymetli üreticilerimiz kazansın" çağrısında bulundu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Karaoğlan Türkiye Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title