Haberler

Maliye Bakanı: 4-C'li Personele Kadro Yok

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4-C'li çalışan geçici personelin, memur kadrosuna geçirilmesi yönünde yapılan bir çalışma olmadığını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Memurları Kanunu'nun 4-C maddesine göre istihdam edilen geçici personelin, kadroya geçirilmesi yönünde bir çalışmalarının bulunmadığını bildirdi.

Şimşek, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin, Devlet Memurları Kanunu'nun 4-C maddesine göre çalışan geçici personele ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.

Çıkarılan kararnameyle, özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan işçilerin kamu idarelerine geçici personel statüsünde istihdam edilmesine imkan sağlandığını anımsatan Şimşek, istihdam edilen personele yapılacak ödemeler, çalışma esas ve usullerinin de çeşitli kararnamelerle düzenlendiğini belirtti.

2010'DA ÖNEMLİ HAKLAR VERİLDİ

Şimşek, 2010'da Bakanlar Kurulu kararıyla, geçici personelin ücret ve çalışma koşullarında önemli iyileştirmeler yapıldığını, yıllık çalışma sürelerinin 10 aydan 11 aya çıkarıldığını, ücretlerinde eğitim durumlarına bağlı olarak yüzde 18,2 ile yüzde 21,3 arasında artış sağlandığını, geçici personelin yıllık ve mazeret izin sürelerinin artırıldığını, iş sonu tazminatından yararlanabildiklerini kaydetti.

ÇALIŞMA SÜRELERİ UZATILDI

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 2012'deki kararıyla, normal çalışma saatleri dışında fiilen çalışan geçici personele, çalışma karşılığında 50 saati geçmemek üzere, yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücreti tutarında fazla çalışma ücreti ödendiğinin altını çizen Şimşek, geçici personelin mazeret ve süt izni sürelerinin artırıldığını, yapılan değişiklikle personelin çalışma süresinin 11 ay 28 güne çıkarıldığını ifade etti.

BU YIL 47 BİN 4-C'Lİ ALINACAK

Şimşek, bu yıl, geçici personelin aile yardımı ödeneğinden yararlandırıldığını, eğitim durumlarına bağlı olarak ücretlerinde yıllık yüzde 21,8 ile yüzde 26,7 arasında artış yapıldığını anımsattı.

Bu yıl çalıştırılabilecek en fazla geçici personel sayısının, Bakanlar Kurulu kararı ekinde 47 bin olarak belirlendiğine işaret eden Şimşek, "Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin C fıkrasına göre istihdam edilen geçici personelin, söz konusu maddenin A fıkrasına göre istihdam edilen memur kadrosuna geçirilmesi yönünde bakanlığımız tarafından yapılan bir çalışma bulunmamaktadır" bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rahmi Aşkın Türeli Mehmet Şimşek İzmir Politika Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (6)

hak isteyene ölüm:

bunların aldığı vergiyle 2 türkiye 4 afrikası kıtası 300 suriye beslenir..dünyanın vergisine karşık ne emeklilk ne hak neden huzur

10
3
yanıtYanıtla
MURTAAdınız Yazın:

HANİ VARDI.....

8
1
yanıtYanıtla
ADNAN:

iyi ya her önüne gelen memur olsun...

3
5
yanıtYanıtla
adımın ne önemi var:

sizin hayatınız yalan haram zıkkım olsun

8
0
yanıtYanıtla
mucit:

aman yapmayın meclisteki dayısı adamı olan 4-c liler ne kadar maaş alıyor bunlarıda açıklayın köle gibi görülen gariban 4-c lilere aman hakkı olanı vermeyin allah bunların hesabını soracaktır sizden elbet nasıl can vereceksiniz bilmiyorum ki yahu kardeşim 4-c li dediğiniz kişilerde bu ülkenin vatandaşı onlarında ailesi çoluğu çocuğu var halka hak ettiğini verin asgari ücreti makul olan düzeye çekin insanların geçim standardını eşitleyin avrupanın sadece işinize gelen vatandaşa kazık taraflarını örnek göstermeyin maaşlarını da çalışma saatlerinide örneklerle gösterin ve yasalaştırın

2
0
yanıtYanıtla
kaan:

siz oy vermeye devam edin

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title