Haberler

Limon Kazandırmaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Türkiye'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'in Erdemli ilçesinde yetiştirilen limonun fiyatının yüksek olması hem üreticisine, hem de tüccarına kazandırıyor.

Türkiye'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'in Erdemli ilçesinde yetiştirilen limonun fiyatının yüksek olması hem üreticisine, hem de tüccarına kazandırıyor. Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursun Şahin, limonun kilosunun maliyetinin 3-4 lira civarında olduğunu, marketlerde ise 7-8 liraya satıldığını söyledi.

PARAYI BULDULAR

Erdemli'de üretilen limonların yüzde 80'inin muhafaza edildiği Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki doğal soğuk hava depolarından gelen limonlar, ilçedeki narenciye paketleme tesislerinde yeniden işlenerek iç pazara sürüldüğünü belirten Ahmet Şahin, limonun 2 yıldır üreticisini sevindirdiğini söyledi. Türkiye'nin limon ihtiyacının yüzde 65'ini Mersin'in karşıladığını ifade eden Şahin, Ürgüp'teki soğuk hava depolarında yaklaşık 500 bin sandık limonun bulunduğunu belirtti. Depolardaki limonun iç piyasayı karşılayacak miktarda olduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi:

İKİ KATINA SATIŞ

"Şu anda Erdemli'de bulunan fabrikalarda limon işlendikten sonra piyasaya sürülmek üzere 3 ile 4 lira arasında maliyeti bulunuyor. Limonlar büyükşehirlerde bulunan marketlerde 7-8 liradan satılıyor. Bu fark üreticiye yansımıyor. Limon fiyatları arttığında sanki bu fiyatların hepsi üreticiye gidiyor görüntüsü oluyor ama durum öyle değil. Üreticiden 1 TL'ye alınıyorsa bu tüketiciye 8 TL'den ulaşıyor.

DUALARI GELECEK SEZON İÇİN

Burada aracılar ve marketler büyük fiyat farkı koyuyorlar bu da limonun fiyatının yüksek görünmesini sağlıyor. Limon fiyatlarında düşüş beklenmemektedir. Limonun 2 yıldır para etmesinin ana nedeni, rekoltenin düşük olması, kalitenin artması ve ithalatın zorlaştırılmasıdır. Üreticilerimiz 2 yıldır limondan para kazanıyor. İnşallah gelecek sezon da aynı şekilde limon para eder ve üreticisini sevindirir."

'2 YILDIR PARA KAZANIYORUZ'

Erdemli'de limon paketleme tesisi bulunan Ali Has ise limonun fiyatından memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ürgüp soğuk hava depolarında bulunan limonlar fabrikalarımıza getiriliyor ve bu fabrikada yeniden işlenerek tüketiciye ulaştırılıyor. Erdemli limonu ağustos ayı olmasına karşın çok dayanıklı ve kaliteli olduğu için suyu da çok fazla oluyor. Bozulma oranı çok az oluyor. Sandıklar değiştirilip yeniden paketlenen limonlar yurt içinde değişik illerde marketlerde yerlerini alıyor.

"2 YILDIR İŞLER İYİ"

Ben 35 yıldır narenciye işi ile ilgileniyorum ama son 2 yıl kadar limonun para ettiğini görmedim. Üretici son 2 yıldır para kazanıyor. Gelecek sezon için daha dalında fiyat belirlenmedi ama yine limonun yüksek fiyatlardan satışının yapılması bekleniyor."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Erdemli Mersin Ürgüp Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

ABD'de FETÖ'cü, canlı yayında Türk gazeteciye saldırdı

ABD'de FETÖ'cü, canlı yayında Türk gazeteciye saldırdı

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (23)

Bertan:

Bimden 1 liraya limon suyu alıyorum onu kullanoz ne vercem 9 lira 4 tane limona almam ellerinde çürüsün kimse almasın bak nasıl düsüyor

7
5
yanıtYanıtla
köroğlu:

BİM de satılan limon tuzu limon tozundan yapılmız aroması ve glikozdan yapılıyor çok sağlıksız bir gıda. Vücudunuza bilerek verdiğiniz zehir. Yalnızca bib de değil her yerde satılanlar böyledir

yanıt2
yanıt0
...:

KIZLARI (!?!?) GÖRÜNCE LİMONDAN SOĞUDUM. . .

5
6
yanıtYanıtla
aliveli:

senı haber okumaktan men etmek lazım. artık yorumlar yapan fuzuli 1 ınsansın kıme ne faydan var la acep ?

yanıt12
yanıt1
jjj:

kizlarla limonun ne baglantisi var len Dummkopf (almanca mal demektir)

yanıt1
yanıt0
TD:

Sadece limon mu fiyatı artan bütün gıda maddelerinin fiyatı artı şeftali 5-7 tl elma 3-5 tl maaşlar net 1000, 56 krş bundan 3-5 yıl önce 50tl ile pazara çıktığım zaman aldığım malzemeyi taşımakta zorlanıyordum şimdi perişanlar ı oynuyoruz isterseniz sizde pazarın kapısına durun gelip gidenin durumunu görün içler acısı

6
1
yanıtYanıtla
Hirsizlik diz boyu dunyanin en pahali ul:

Muz 3 tl limaon 8 …Neden acaba?Yeni Türkiye

6
1
yanıtYanıtla
lemon:

limonata bile içemiyom

5
0
yanıtYanıtla
Manyak:

O bu defilde mavilinin gogusler on numara

yanıt0
yanıt0
KEMAL ATATÜRK Mobil-IOS:

Türkiye çok geriye sürükleniyor tarımı öldürüp ev yol yapanlar tarihin arka odasına gömülecek AKP sorumlu hesap vermeli

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title