Haberler

Kumluca'da Tarımsal Üretim ve Gübrelerle İlgili Seminer Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu’nda “Tarımsal Üretimde Verimlilik Açısından Gübrelerin Rolü ve Pazarlanması” konulu bir seminer düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu'nda "Tarımsal Üretimde Verimlilik Açısından Gübrelerin Rolü ve Pazarlanması" konulu bir seminer düzenlendi.

Altıntar Tarım A.Ş. Türkiye Teknik Müdürü Ziraat Mühendisi Hüseyin Gün'ün katıldığı seminer öğrenciler tarafından ilgi ile takip edildi. Açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlker Sönmez Kumluca ilçesinde seracılığın yoğun bir şekilde yapıldığını ifade ederek, üreticilerin tarımdal verimlilik artışı sağlamak amacıyla gübrelere başvurduğunu kaydettii. Sönmez, "Verim artışı için gübre kullanımı kadar, kullanılan gübrenin miktarı ve zamanı da önem arz etmektedir " diye konuştu.

Ülkemizdeki tarımsal üretimin ülke nüfusuna yetebilmesi adına hızlı bir artış içerisine girmesi gerektiğinin altını çizen Hüseyin Gün üreticilerin verim hedeflerini eskiye göre daha yüksek noktalara çıkarmaya başladığını söyledi. Gün, "Bu bilinçte olanlar zaten yapılması gerekenlerin başında "Toprak Analizi" konusunun bulunduğunu çok iyi biliyor. Gübreler her ne kadar verim artışı sağlasa da uygulanacak olan gübrenin miktarını, yapılacak olan toprak analizinin sonuçları belirlemektedir. Hedef verim değerlerine ulaşmanın yolu; doğru gübre, doğru miktar ve doğru zaman üçlemesi ile mümkün olacaktır" dedi.

Kumluca MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlker Sönmez seminer sonrasında Ziraat Mühendisi Hüseyin Gün'e günün anısına teşekkür belgesi takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Akdeniz Üniversitesi Hüseyin Gün Kumluca Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title