Haberler

Kriz Kahini'nden "Orta Yolu Bulun" Uyarısı

"Kriz kahini" olarak tanınan ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye'nin cari açığı ve enflasyonu düşürmesi gerektiğini belirterek, "Orta yolu bulmanız gerekiyor" dedi.

"Kriz kahini" olarak tanınan ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye'nin cari açığı ve enflasyonu düşürmesi gerektiğini belirterek, "Orta yolu bulmanız gerekiyor" dedi.

Çukurova Genç İşadamları'nın organizasyonuyla Adana'ya gelen Nouriel Roubini, CNBC-e'de Ceylan Olcaş Balta'nın sorularını yanıtladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye getirdiğini hatırlatan Roubini, "Ama bir yandan sıkıntılar da var. Nispeten daha büyük bir cari açık var, para birimi fazla değerli, enflasyon yüksek. Merkez Bankası ne yapması gerektiği konusunda karar veremiyor. Bu yüzden diğer kuruluşlar karar veremiyor. Hala bazı kırılganlıklar var. Demografik açıdan şanslısınız. Ar-Ge'ye daha fazla kaynak ayırabilirsiniz. Birçok konu yapısal dengelere dayanıyor. Doğru yönde gelişmeler kaydedildi ama daha fazla şey yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl ekonominin aşırı ısındığını, parasal politikanın sıkılaştırıldığını belirten Roubini, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye yalnızca yüzde 3 büyüyebilir. Politika yapıcıların alması gereken kararlar var. Büyüme yanlısı mı, cari açık yanlısı mı? Bence dengeli bir tutum sergilenmeli. Büyümenin yavaşlaması olumsuz bir gelişme. Bu bir ülke için olumlu değil. Türkiye'nin zayıflıkları da var, cari açığın küçülmesi gerekiyor. Para birimi krizine yol açabilir. Enflasyon da yüksek seviyede. Dünya da yardımcı olmuyor. Orta yolu bulmanız gerekiyor. Enflasyonu düşürmeniz gerekiyor, bu ekonomiyi kötü yönde etkiliyor."

Nouriel Roubini, Yunanistan'a kemer sıkma adımları için de 10-15 yıl verilmesi gerektiğini kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nouriel Roubini Çukurova Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title