Haberler

Koronavirüs aşısının mucidi Prof. Dr. Uğur Şahin, en zengin Türk oldu! Serveti dudak uçuklatıyor

Güncelleme:

Prof. Dr. Uğur Şahin'in CEO'luğunu yaptığı Alman biyoteknoloji firması BioNTech, net karını 676 kat artırdı. Bu gelişmeyle şirkette yüzde 18 hissesi bulunan Uğur Şahin'in serveti de 7,6 milyar dolar seviyesine çıktı. Şahin şu an dünyadaki en zengin Türk konumunda.

Alman BioNTech firması, 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. 2019 yılında 179,2 milyon euro net zarar, 2020'de 15,2 milyon euro net kâr açıklayan şirket, 2021'de tarihi bir başarıya imza atarak kârını 10,3 milyar euroya yükseltti. Böylece şirket, bir yılda net kârını 676 kat artırmış oldu.

CİROSU 19 MİLYAR EUROYA ÇIKTI

BioNTech'in 2019'da 108,6 milyon euro, 2020'de 482,3 milyon euro olan toplam cirosu da 2021'de büyük artışla 19 milyar euroya yükseldi. BioNTech'in 2022'de 2,4 milyar adet Covid19 aşı siparişi aldığı ve buradan 13 ile 17 milyar euro arasında gelir beklediği aktarıldı.

UĞUR ŞAHİN EN ZENGİN TÜRK OLDU

ABD'de Nasdaq borsasında ve Almanya'da Frankfurt borsasında hisseleri işlem gören BioNTech'in piyasa değeri şu an 42,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bloomberg verilerine göre, BioNTech'te yüzde 18'lik hissesi bulunan Uğur Şahin'in serveti de bugün itibarıyla 7,6 milyar dolar seviyesine çıkarak en zengin Türk oldu.

DÜNYANIN EN ZENGİN 323. KİŞİSİ

500 ismin yer aldığı Bloomberg milyarderler endeksinde bulunan tek Türk olan Şahin, dünyanın en zenginleri sıralamasında da 323'üncü sırada yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Uğur Şahin Ekonomi Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (19)

Aydın Şenol:

SALGININ DOĞAL VE MASUM OLMADIĞINI BURDAN ANLAYABİLRİZ BU VE BUNUN GİBİLER SERVETLERİNE SEVET KATTILAR ORTASINIF VE ALT SINIF BATTI SALGIN İSAN SAĞLIĞININ BİNDE BİRİNE ETKİ ETMEDİ AMA OKONOMİLERİ ÇÖKELTTİ

116
10
yanıtYanıtla
Hsn:

Müslüman iş adamları servetlerinin 40 ta 1ini zekat olarak bir kereliğine fakirlere dağıtsa ortada sorun kalmaz ama sözkonusu para olunca inançlısıda inançsızıda sağır kör

89
7
yanıtYanıtla
Trgtyldz:

Zengin fakirden nasıl alırım hesabında. Sen birde gitmiş verse diyorsun. Yanında çalışan adamına para vermiyor. Gidip tanımadığı fakiremi verecek. Kedi , köpeğine yaptığı masrafın yarısını verse yine yeter

yanıt27
yanıt4
HAYRETTİN ŞÖLEN:

YA BIRAKIN EN ZENGİN TÜRK KİM OLDUGUNU BİLİYORUZ

85
6
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Yanlıııışş ... Kim olduğunu biz biliyoruz , sizin söylemenize gerek yok .

71
6
yanıtYanıtla
erman genç :

Tek kelime Türkçe bilmiyor Adam Türk oldu

67
6
yanıtYanıtla
AJ B:

Eger o ulkede yatirim yaparsan ve yuksek miktarda paran varsa sanada dunyada her yer de yer var, belki cennetinde anahtarini alirsin , saka bir yana para her kapiyi aciyor.

yanıt2
yanıt4
Sadık GÜNEŞ:

Allahın huzuruna çıktığı zaman para onu kurtarmiycak

9
10
yanıtYanıtla
Harun Bir:

Allah onu affetmeyip de seni, benimi affedecek. Allah önce onun gibileri affedecek, sira bize gelirse eger soracak neyaptin ?

yanıt4
yanıt4
uCube :

Alman vatandaşı. Türk dediğiniz adam Alman yahu tipinden bile belli Türküm diye kandırıyordur kesin. ;))

7
7
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title