Haberler

Koç: Kuzey Irak'a Davul Zurna ile Gidilmez

Tezkerenin Meclis'ten Çıkmasından Sonra Kontrolün Askeriyeye Geçtiğini Belirten Rahmi Koç, 'Zaten 'Davul Zurna ile Biz Geliyoruz' Diye Gitmek Olmaz' Diye Konuştu.

Kuzey Irak’a askeri operasyon yapılmasına olanak sağlayan tezkerenin Meclis’ten çıkmasından sonra kontrolün askeriyeye geçtiğini belirten Koç Holding Şeref Bankanı Rahmi Koç, "Zaten ’davul zurna ile biz geliyoruz’ diye gitmek olmaz. Onun için böyle bir harekat yapılacaksa, onun en iyi zamanını yine kendileri takdir edeceklerdir" diye konuştu.

KUZEY Irak’a askeri operasyon yapılmasına olanak sağlayan tezkerenin doğru bir karar olduğunu vurgulayan Koç Holding Şeref Bankanı Rahmi Koç, "davul zurna ile biz geliyoruz" diyerek bir operasyon yapılamayacağını söyledi. "Onun için böyle bir harekat yapılacaksa, onun en iyi zamanını yine kendileri takdir edeceklerdir" yorumunu yapan Koç, "İlk tezkerede hata yapmasaydı, Kuzey Irak meselesinde Türkiye’nin eli daha güçlü olurdu" diye konuştu.

İLK TEZKEREDE HATA YAPILDI: Rahmi Koç, geçen ay sonunda Dünya Anıtlar Vakfı’nın (World Monuments Fund), Koç Ailesi ve Vehbi Koç Vakfı’na verdiği ’Hadrian Ödülü için düzenlenen tören sonrasında, Ekonomist dergisi’ne son dönemin öne çıkan konularına ilişkin görüşlerini açıkladı. "Bence Türkiye, Amerikan ilişkilerinde hata yaptı" diyen Rahmi Koç, tezkere ve Kuzey Irak politikasına ilişkin şu görüşleri dile getirdi: "O ilk tezkereyi çıkartıp kuzeye Amerikalılar’la birlikte girseydi, bugün belki Kürdistan dedikleri Kuzey Irak bizim kontrolümüz altında olacaktı. Petrolün yüzde 20’si oradan geliyor. Irak’ın ihraç ettiği petrolde belki hakkımız olacaktı. Bu hakkı kaçırdık. Şimdi Amerika geldiği zaman gitmedik, Amerika gelmediği zaman gitme durumuna giriyoruz, ki bence çok ciddi olarak düşünülmesi lazım gelen bir konu."

ARTIK KONTROL ASKERİYENİN: Meclis’ten tezkere kararı alınmasının doğru olduğunu söyleyen Rahmi Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bence halkın buradaki arzusunun bir nebze önünü kesmek ve hafifletmek için gerekiyordu. Bu Meclis’ten çıktıktan sonra kontrol askeriyeye geçiyor. Hareket tarzı ve ne zaman yapılacağı gibi ayrıntılarda söz askeriyenin. Bizde askerler hálá en organize kuruluştur ve bu gibi hadiseleri mutlaka çok evvelden planlamışlardır. Zaten ’davul zurna ile biz geliyoruz’ diye gitmek olmaz. Onun için böyle bir harekat yapılacaksa, onun en iyi zamanını yine kendileri takdir edeceklerdir."

İNCİRLİK KAPATILMAZ: Türkiye’nin makul düşünmesi halinde İncirlik’i kapatacağını sanmadığını söyleyen Rahmi Koç, şöyle konuştu: "Şimdi oraya girildiği zaman ne olur, ne biter, onu düşünmek bile istemiyorum. Birincisi, Kuzey Irak’taki Kürtlerle başımız derde girer mi, girmez mi? İkincisi, Amerikalılarla bir zorluk ya da çatışma yaşanır mı? Üçüncüsü de "Size kızdık, İncirlik’i kapatıyoruz" derler mi, onu bilmiyoruz. Ancak, Türkiye’nin makul düşünmesi halinde, İncirlik’in kapatılacağını katiyen sanmıyorum. Biliyorsunuz, laf ortaya atılır atılmaz, petrol fiyatları arttı ve bir de Amerikalılar B planını yapmaya başladılar."

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI: ABD Başkanı George W.Bush’un ilk defa Üçüncü Dünya Savaşı’ndan söz ettiğine dikkat çeken Rahmi Koç, "Bu çok önemli bir şey. Bunun bir ’sürçü lisan’, dil sürçmesi olduğunu sanmıyorum. Üzerinde düşünülmüş bir kelime olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla, yani, bu gelişmeler sadece Türk-Amerikan konusu olmaktan öte" diye konuştu.

Avrupalılar Türkiye’yi AB’ye istiyoruz diyor ama aslında gönülleri razı değil

RAHMİ Koç’un Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği konusundaki görüşleri de şöyle: "Vaktiyle bir Amerikalı büyükelçi, ’Washington, Ankara’ya Brüksel’den daha yakın’ demişti. O mühim bir laftır. Dolayısıyla, Amerika, Türkiye’nin en kuvvetli dostlarından biriydi. Ancak, Avrupalılar, Türklere o kadar sıcak ve yakın gözükmüyorlar. Bunu son üç dört sene için söylüyorum. Her ne kadar oraları ziyaret ettiğimiz zaman politikacılar ve işadamları, ’Biz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini istiyoruz’ diye konuşuyorlarsa bile, konuştuğumuz zaman esasında pek gönülleri razı olmuyor. Sebebi de Avrupa’daki 3.5 milyon Türk’ün yaşadıkları ülkeye entegre olmamalarıdır. Avrupa Topluluğu’nun yaşam tarzına alışamamış olmasından endişe ediyorlar. Türklerin Avrupa’da serbest dolaşma fikri onları rahatsız ediyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title