Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat vaadine, muhalif yazar Ege Cansen karşı çıktı

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat Sistemi'ne ilişkin "Bizim iktidarımızda sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok" sözleri gündem oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sözcü Gazetesi Yazarı ve Ekonomist Ege Cansen ise "Hukuka aykırı olur. Kur korumalı mevduat sahiplerinin hakları hukukun güvencesi altındadır. İsterse KKM'yi tamamen ortadan kaldırabilir ama hak sahiplerinin tüm haklarını ödemek zorundadır" dedi.

Önceki gün Edirne'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine seslenerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil" ifadelerini kullandı.

MUHALİF İSİMDEN BOMBA YORUM

Hükümete yönelik muhalif kimliğiyle tanınan Sözcü Gazetesi Yazarı ve Ekonomist Ege Cansen'den Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirme geldi.

"HUKUKSAL OLARAK BUNU DEMEYE HAKKI YOK"

Kılıçdaroğlu'nun, "Biz iktidara gelirsek sadece faizi ödeyeceğiz, kur farkını ödemeyeceğiz" açıklamasına dikkat çeken Cansen, "Kur korumalı mevduat sahiplerinin hakları hukukun güvencesi altındadır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuksal olarak 'Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok' demeye hakkı yoktur. İsterse KKM'yi tamamen ortadan kaldırabilir ama o zamana kadar hak sahiplerinin tüm haklarını ödemek zorundadır" açıklamasında bulundu.

BAKAN NEBATİ DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat Sistemi'ne ilişkin sözlerine tepki göstererek, "Sorumsuzca yaptığınız açıklamalara partinizin siyaset çizgisini bildiğimiz için artık hiç şaşırmıyoruz. Ancak büyük resmin sadece bir köşesini gösterip eksik bilgiyle gerçeği çarpıtma çabanız asla kabul edilemez. Her şeyden evvel sizin pervasızca 'uyduruk' diye tabir ettiğiniz model kapsamında ve gelişen koşullara göre devreye aldığımız uygulamalar sayesinde üretimde, büyümede, ihracatta ve istihdamda Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırmaya devam ediyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Ege Cansen Sözcü Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (2)

taner ipek:

Hukuk derken

8
13
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

yıllarca chp nin elinde olan şey. hani emekli olan hakim savcı avukatların törenle chp ye üye olmaları ile noktalanan..

yanıt7
yanıt3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title