Haberler

Keskinoğlu Yeni Yatırımla 1,2 Milyar Adet Yumurta Üretecek

Güncelleme:

Sektörde 50. yılını dolduran Keskinoğlu, 1963 yılında başladığı yumurta üretiminde yatırımlarını artırmaya devam ediyor.

Keskinoğlu'nun dünya standartlarındaki yıllık 500 milyon yumurta üretim kapasiteli Rahmiye Yumurta Üretim Tesislerinin açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in katılımıyla yapıldı. Manisa Akhisar'da 350 bin metrekare açık alana sahip, AB normlarına uygun ve her biri 200 bin adet yumurtacı tavuk kapasiteli 11 adet kümesten oluşan tesislerin devreye girmesiyle Keskinoğlu'nun günlük yumurta üretimi U milyon adede, yıllık üretimi ise 1.2 milyar adede ulaştı. Yeni tesiste yaklaşık 125 kişiye istihdam sağlayan Keskinoğlu'nun toplam personel sayısı ise 4 bini bulacak.

Yeni yatırımıyla Türkiye toplam yumurta üretimindeki payını yüzde 8'in üzerine çıkaracak olan Keskinoğlu'nun perakende yumurta pazarındaki payı ise yüzde 70'i aşacak. Türkiye azimli ve kararlı Açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Keskinoğlu'nun 50. yılını kutlarken bugün yine önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 90. yılını coşkuyla kutladık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bu zaman içerisinde Cumhuriyet büyük kazanımlar elde etti. Milletimiz gelişme ve kalkınma yolunda önemli mesafeler kaydetti. Artık Türkiye geleceğe büyük umutla daha büyük azimle ve kararlılıkla geleceğe doğru gelişmiş ülkeler arasında yerini almaya başladı" dedi. Üç üründe rekor kırıldı Eker "Bütün yapılan bu çalışmalar içerisinde tarım sektörü de önemli yol kat etti. Son 10 yıl içerisinde hazırlanan strateji uygulana politika ve hayata geçirilen projelerle Türkiye'de tarım sektörü 23 Milyar dolarlık hasılata çıkmıştır. Bu da milletçe iftihar edeceğimiz bir durumdur. Artık 62 milyar dolarlık para hasıla elde ediyoruz. Avrupa'da artık birinci ülke haline geldik. 10 sene önce ithalatçı olduğumuz 3 üründe, bu sene tarihin rekorlarını kırdık, 2013 yılında Türkiye tarihinin en büyük buğday rekoltesine ulaştık, tarihin en büyük 6 milyon ton mısır rekoltesine ulaştı" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Orhan Erdem Keskinoğlu Türkiye Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title