Haberler

KDV oranları ile ilgili çalışmada sona gelindi! Düzenlemeyle fiyat etiketlerinde düşüş yaşanacak

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tüm taraflarla görüşerek yürüttüğü çalışma kapsamında tüm sektörlerde KDV oranları sadeleştirilecek. Önümüzdeki günlerde bitirilmesi planlanan düzenlemenin temel gıda ürünleri başta olmak üzere fiyat etiketlerinde düşüş sağlaması öngörülüyor.

Temel gıda ürünlerinde yaşanan artışla birlikte başlatılan KDV oranlarında sadeleşmeyi öngören çalışmada sona yaklaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tüm taraflarla görüşerek yürüttüğü çalışma kapsamında sadece temel gıda maddeleri ile ilgili değil, tüm alanlardaki KDV oranları baştan sona yeniden ele alınacak.

GELİR İDARESİ KDV ÇALIŞTAYLARINA BAŞLADI

Önümüzdeki günlerde bitirilmesi planlanan ve farklı alternatiflerin değerlendirildiği çalışma kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları, odalar ve sektör temsilcileri olmak üzere ilgili tüm tarafların görüşlerini almak için KDV çalıştayları düzenlemeye başladı.

FİYAT ETİKETLERİNDE DÜŞÜŞ SAĞLAYACAK

KDV konusunda ortak aklın oluşturulmasının hedeflendiği çalışmalar kapsamında farklı oranlarda uygulanan KDV'deki oranlar daha anlaşılır ve sade hale getirilmiş olacak. KDV oranlarında yapılacak düzenlemenin temel gıda ürünleri başta olmak üzere fiyat etiketlerinde düşüş sağlaması da öngörülüyor.

ERDOĞAN "ÇALIŞMA TÜM TARAFLARLA GÖRÜŞÜLEREK HAZIRLANIYOR" DEMİŞTİ

Düzenlemenin hem üretici hem tüketici hem de ticaret yapanları rahatlatmasına kesin gözüyle bakılırken çalıştaylardan çıkan öneriler doğrultusunda düzenlemeye son şeklinin verilerek Meclis'e gönderilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen ve halen farklı oranlarda uygulanan KDV düzenlemesi konusunda kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "KDV'de etkinliği sağlayacak çalışma tüm taraflarla görüşülerek hazırlanıyor" demişti.

TEK BİR KDV ORANI UYGULAMASI GÜNDEMDE

KDV, halı hazırda 1,8 ve 18 olmak üzere 3 farklı şekilde uygulanıyor. Farklı KDV rakamlarının uygulanması sorunlara neden oluyor. Bunun ortadan kaldırılması için tek bir KDV oranını uygulamasına geçilmesi de üzerinde de çalışılıyor. Bu kapsamda toptan mal ve hizmet tesliminde tek oran KDV, perakende mal ve hizmet tesliminde de yine tek oran KDV uygulanacak.

ÖNCELİK YÜZDE 18'LİK KDV'NİN DÜŞÜRÜLMESİNDE

Öncelikle olarak üzerinde durulan konu yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi yönünde. Hangi rakama inerse nasıl bir sonuç çıkacağına ilişkin hesaplamalar yapılıyor. KDV'de yapılacak düzenlemenin özellikle gıda gibi vatandaşın temel ihtiyaç kalemlerinde indirim sağlayarak hayatlarını kolaylaştırılması isteniyor.

BAZI ÜRÜNLERDE KDV'NİN TAMAMEN KALDIRILMASI BEKLENİYOR

Sabah'ın haberine göre gıda, eğitim, sağlık gibi alanlarda tek ve düşük bir KDV oranı uygulanması söz konusu . Çeşitli kesimler gıdada tek bir KDV oranı uygulanıp yüzde 1'e çekilmesi ya da tamamen kaldırılması yönündeki taleplerini dile getiriyor. Sıfır KDV'nin maliyetlerine ilişkin de hesaplamalar yapılıyor. Bazı ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması da bekleniyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

KDV Desteği Ekonomi Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (14)

zebil animation:

bu sömürü düzeninin vatandasa hiç bir faydası olmaz ne yapsanız boş

33
1
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

marketler o kdv farkını kasaya atar tüketiciye yine bir şey yansımaz buraya yazdım göreceksiniz

31
1
yanıtYanıtla
zebil animation:

elektriğe doğalgaza akaryakıta 0 0 zam yapıyor. 2 ürüne kdv indirimini marifetten sayıyor

18
0
yanıtYanıtla
Uğur Canarslan:

Bu kadar kötü zamanlardan geçiyoruz başka hükümet olsa bu kadar çabalamazdı. Ümidim her zaman şu yönde Allah uzun ömür versin ama ölüm haktır o gün illaki gelecek. Daha iyisini getirsin Allah. Biz kullar çok günah işliyoruz Rabbim bizi affetsin ekonomi yahut doğal afetlerle bizi cezalandırmasın.

4
11
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Algılara başladık ! Elektrikte TRT payını kaldırdııııkk diye belediye megafonlarına varıncaya kadar anons yapıldı kaldırılan iki lira elli üç kuruş (!) Marketlere şöyle baskın yapıldı böyle ceza kesildi ... Fıssss . Marketler kafa tutarcasına fiyatları indirmiyorlar ... Adamlar haklı kardeşim .

12
2
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

İnsanları kazıklayan kandıran marketçilerin Allah belalarını versin. yetimin öksüzün fakir fukaranın hakkını yiyen ve yemeye devam edenlerden en ağır hastalık olarak çıkarsın inşallah.

12
0
yanıtYanıtla
Bla blaa:

Ülkede üretim durmuş dışa bağımlı olmuşuz asgari ücret 10 bin olsa ne olur ki 5 litre sıvı yağ 1000 lira olur. 200 TL'lik banknotlar artık yetersiz kalacak atılan sıfırlar geri gelecek

10
1
yanıtYanıtla
ferfer:

benzin mazot olmuş anasının gözü,gıda fiyatları almış başını gitmiş kadvyi almasan bile en baba düşeceği yüzde 18 ne düşecekki 140dan 120 ye düşecek yine fazla yine fazla

5
2
yanıtYanıtla
ferfer:

20 senede vatandaşın geldiği son durum:zamların pahalılığın içinde boğuluyoruz olay bu

4
2
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Yahu 50 TL lik ürün olmus 100 TL siz diyorsunuz  KDV indireceğiz. Olacak 72 TL? Buda en düz ve basit hesap. O düşürülecek olan vergi kim bilir nasil nereden cikarilacak. Aylik 200 TL lik yakin harcarken gecen sene şimdi ayni guzergah 600 TL OLDU!

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title