Haberler

Kazaklar'la Haliç'e 35 Milyon Euro Yatıracaklar

Bodrum'daki Barbaros Bay Kempinski Otel'in Ortaklarından Ali Rıza Yılmaz İnşaat Grubu (Ary), Haliç'e Kıyısı Olan Sütlüce'de Alışveriş Merkezi ve Rezidans Projesi İçin Düğmeye Basıyor.

Bodrum’daki Barbaros Bay Kempinski Otel’in ortaklarından Ali Rıza Yılmaz İnşaat Grubu (ARY), Haliç’e kıyısı olan Sütlüce’de alışveriş merkezi ve rezidans projesi için düğmeye basıyor.

Kazakistan kökenli bir yatırım şirketiyle birlikte bölgede 35 milyon Euro’luk yatırım yapacak olan ARY’nin bünyesinde bulunan eski Color, şimdiki Ramada Old City İstanbul Otel’in Genel Müdürü Mustafa Bol, "Kazak iş adamları Türkiye’de yatırım yapmak istiyordu. Bodrum’da beraber çalıştığımız Kazak şirketin referansıyla birlikte bizi seçtiler. Önümüzdeki dönemde başlanacak projenin 2010’a kadar bitirilmesi planlanıyor" dedi.

35 MİLYON EURO’LUK PROJE: Mustafa Bol, Kazak şirketin bölgedeki projeye ortak olmak istediğini belirterek, şöyle konuştu: "Sütlüce de 35 milyon Euro’luk bir proje için düğemeye basılıyor. Rezidans ve alışveriş merkezi yapılacak. Projenin gidişatına göre bölgede otel de yapılabilir. Yatırımın yüzde 51’i ARY Grubu’na ait olacak. Ortak Kazak şirketi ise yüzde 49’luk hisseye sahip olacak. İstanbul’un siluetini değiştirecek bu proje ile bölgede yeni yatırımlarında artmasını bekliyoruz."

SÜTLÜCE 5 YILDA DEĞİŞECEK: İstanbul Sütlüce’nin önümüzdeki 5 yıl içinde gelişeceğini ve bölgede bir çok yabancı yatırımcının arsa baktığını dile getiren Bol, şunları dile getirdi: "Bu bölge İstanbul’un tarihi yerlerinden birisi. Arsa sayısı çok az, ancak yabancılar büyük ilgi gösteriyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde Sütlüce’ye 200 milyon Euro’luk yatırım yapılacağını öngörüyoruz. Rezidans, konut ve alışveriş merkezleriyle bölge İstanbul’un yeni çekim merkezlerinden birisi olmaya aday. Yaptığımız araştırmalarda Sütlücede bir de yat limanı projesi düşünülüyor. Tüm bunlar tamamlandığında bölge yeni bir yapıya sahip olacak."

ELMADAĞ’A OTEL YAPILABİLİR: İstanbul Haliç’e kıyısı olan Sütlüce’nin yıldızının parladığını dile getiren Bol, grubun İstanbul Elmadağ’da Hilton ve SwissOtel yakınlarında geniş bir arazisi daha bulunduğunu vurguladı. Bol, "Bu bölgede şu an için kesinlik kazanan bir proje bulunmuyor. Yerli ve yabancı girişimciler bu arsayı almak için çalışıyor. Ancak satış söz konusu değil. Belki ilerleyen dönemde grup olarak buraya bir yatırım daha yapılabilir" diye konuştu.

Color Otel, 5 milyon dolara Ramada İstanbul Old City oldu

İSTANBUL Fındıkzade bulunan eski Color Otel geçen temmuz ayında Ramada İstanbul Old City olarak 5 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Ramada İstanbul Old City Genel Müdürü Mustafa Bol, otelcilikte rekabetin her geçen gün kızıştığını dile getirerek, "Gelişen iş turizmiyle birlikte sektörde rekabetten kazançlı çıkan oteller internet ve telefon hizmetleriyle ön plana çıkmaya başladı. Dünya genelinde otelde bedava internet hizmeti vermek yetmiyor. Büyük markalar telefon hizmeti ile atağa geçiyor" dedi. Bol ayrıca, ismi değişerek yenilene otelin yüzde 45 doluluk oranına sahip olduğunu belirterek, "İstanbul’da otel odalarını gecelik ortalama fiyatları 60 dolar. Ancak bu fiyat bile İstanbul için çok düşük" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title