Haberler

Kayso'dan 1 Yılda 1 Milyar 600 Milyon Dolarlık İhracat

Güncelleme:

2012 yılı ihracat rakamları bir önceki yıla oranla yüzde 5 oranında arttı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) verilerine göre 2012 yılı aralık ayı ihracat rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.6 oranında artarak 146.6 milyon dolar olarak gerçekleşirken, 2012 yılı ihracat rakamları bir önceki yıla oranla yüzde 5 oranında artarak 1 milyar 599 milyon dolar olarak gerçekleşti.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Boydak, "Öncelikle ihracatçılarımızı 2012 yılında gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. Burada Odamız kayıtlarına girmeyen ihracatlar da var. Ancak sağlıklı veriler olmadığı için biz onları dikkate almıyoruz. İhracat rakamlarında bir önceki yıla göre yüzde 5'lik bir artış söz konusu. İnşallah bu rakamı daha da yukarılara taşıyacağız. İlk etapta koyduğumuz 2 milyar dolarlık hedefi firmalarımızın gerçekleştirme kabiliyetine sahip olduklarını biliyorum" dedi.

2012 yılı ihracatında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir-çelik-sac-iletken-maden, tekstil ve elektrikli ev aletleri olduğunu, HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş, ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını söyledi.

Boydak, tüm olumsuz şartlara rağmen Kayserili sanayicileri ihracatta göstermiş oldukları gayretlerden dolayı kutladı. Boydak, "Daha 7- 8 yıl önce 200- 250 milyon dolarlık bir ihracattan bahseden bir Kayseri bugün nerede ise ihracatını 8- 9 katına çıkarmıştır. Ben bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Kayserimizde katma değeri çok yükselen bir ihracat trendi var. Bunu da çok önemsiyoruz" diye konuştu.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak Ekonomi Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title