Haberler

Karadeniz Ereğli ve Ticaret Sanayi Odası'ndan Çin'le Ekonomik İşbirliği Anlaşması

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Heyeti ile ikili ekonomik işbirliği protokolü imzaladı.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen DEİK & CCPIT Gansu İmza Törenine, Karadeniz Ereğli Ticaret ve...

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Heyeti ile ikili ekonomik işbirliği protokolü imzaladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen DEİK & CCPIT Gansu İmza Törenine, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Çin Odalar ve Borsalar Birliği Gansu Yetkilisi Che Xiaolin ve çok sayıda işadamı katıldı. İmza töreni öncesinde konuşan Karadeniz Ereği Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, "Karadeniz Ereğli genel olarak sanayiye dayalı bir şehirdir. Sanayiye dayalı üretimler yapılmaktadır. Demir çelik fabrikalarına bağlı olarak boru profil fabrikalarımız vardır. Demir çelik fabrikalarımız olsun, boru profil fabrikalarımız olsun dünya ile bağlı son derece güçlü, ithalat ve ihracatta her zaman güçlüdür " diye konuştu.

Dünya insanlarının birbirlerine yaklaşmalarında ticaretin önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Tetiker, "Bizim kömür ocaklarımızda olsun diğer sanayi sektörlerimizde olsun acilen elektrik santrallerine ihtiyacımız vardır. Biz Çin'in bu konuda usta olduğunu, yapıcı olduğunu ve beceresi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bize termik ve nükleer santrallerle ilgili eğer doküman ve bilgi paylaşımında bulunur bu paylaşımları kendi bölgeme götürür ve değerlendirmeye alınmasını sağlarım. Dünya insanlarını birbirlerine yakınlaştıracak olan ticarettir. Bizde her türlü ticareti yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından heyetler arasından ekonomik işbirliği içeren protokoller imzalandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yaşar Tetiker Karadeniz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title