Haberler

Kahin Ekonomist Roubini'den Erdoğan Yorumu

Güncelleme:

Nouriel Roubini, "Erdoğan, başkanlık sistemi rüyasını gerçekleştiremeyecek ve muhaliflerini takip ederek laik merkeze doğru kayacak." dedi.

2008 finans krizini önceden tahmin etmesiyle ünlenen ekonomist Nouriel Roubini gelişmekte olan ülkelerdeki siyasi karışıklıkları konu alan bir yazı kaleme aldı.

Project Syndicate sitesinde yer alan yazıda gelişmekte olan ülkelerde son yıllarda politik ve ekonomik risklerin arttığına dikkat çeken Roubini gelişmekte olan ülkeleri tanımlayan "gelişmiş ülkelere göre politik riski yüksek, ekonomik politikalar kredibilitesi düşük" tanımının yüksek büyüme yıllarından sonra geri geldiğini yazdı.

Türkiye'yi "Kırılgan Beşli" ülkeleri arasında değerlendiren Roubini Hindistan, Endonezya, Brezilya ve Güney Afrika ile birlikte Türkiye'de de seçimlerin gerçekleştireceğini vurguladı.

ERDOĞAN MERKEZE KAYACAK

Bu ülkelerden Brezilya Güney Afrika, Brezilya ve Türkiye'yi birlikte değerlendiren Roubini bu ülkelerde hükümet değişikliğinin olası olmadığını ancak bu ülkelerdeki iktidarların mevcut politik çizgisini değiştirebileceğini yazdı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de ilgili yorumda bulunan Roubini, "Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi rüyasını gerçekleştiremeyecek ve büyük protesto hareketleri de dahil olmak üzere muhaliflerini takip ederek laik merkeze doğru kayacak" diye yazdı.

RİSKLER HAFİFE ALINMAMALI

Türkiye dahil olmak üzere siyasi risk taşıyan bu ülkelerin uzun vadeli ekonomik potansiyellerinin hala büyük olduğunu vurgulayan Roubini, "Yine de riskler hafife alınmamalı. Gelişen ülkeler bugün daha kırılgan ve dalgalı. Uygulanacak politikalar eşitsizliği azaltmada yardımcı olmalı" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Nouriel Roubini Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (30)

OSMANLIkimbilir0007@hotmail.com:

ÖTMEK KOLAY İCRAATA BAK İCRAAT.. ALLAH RECEP TAYİP ERDOĞANI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN BUTUN DUALARIMIZ SENINLE BİZ ÖLÜMÜNE YANINDAYIZ...

64
39
yanıtYanıtla
TURANkaratas_turan@hotmail.com:

AMİNNNNN

yanıt0
yanıt0
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

BENDEN DE BİR YORUM; ERDOĞAN HAPSİ BOYLAYACAK...

35
47
yanıtYanıtla
Isixpaschax@live.de:

INSALLAH ;-)

yanıt0
yanıt0
nurdannurdan28@hotmail.com:

Ancak avucunuzu yalarsınız.sizin gibiler 1000 yıldır hayalle yaşıyor yaşamayada devam edecek.

yanıt0
yanıt0
muhammedmahmut-63-06@hotmail.com:

erdoğanın yaptıkları inkar edenlerin gözüne dizine değsin

yanıt0
yanıt0
gözdesenaaa_ank@hotmail.com:

çok yazık bu ne kadar kötü bir düşünce erdoğan hapis olunca size ne kalacakta böyle bir yorum yaptınız ülkemize sahip çıkalım oda ancak erdoğanla olur

yanıt0
yanıt0
kadiryilmazinsaatyapi@hotmail.com:

ne kadar türkiye düşmanı varmış bu kahin denen deyyus beddua eder bizim chp liler amin der pes doğrusu

42
33
yanıtYanıtla
zafer cikazafercika14@hotmail.com:

HIRSIZ AKP HIRSIZ AKP HIRSIZ AKP VE ONA OY VERENLERİNDE FARKI YOK

39
34
yanıtYanıtla
Ozan Şahoozan3@hotmail.com:

Ergoğan Bitik adamdır.hadi hakettiğiniz yere.

39
31
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title