Haberler

Kadın çiftçilerin kazanımları Kastamonu'da kurt üzümü ile arttırılacak

Güncelleme:

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile kadın çiftçilerin kazanımları kurt üzümü ile daha da arttırılacak. Projenin hedefleri, uygulama aşamaları, verilecek eğitimler ve satış-pazarlama yöntemleri tanıtım toplantısında açıklandı.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Kastamonu'da kadın çiftçilerin kazanımları, kurt üzümü ile daha da arttırılması planlanıyor.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanarak uygulamaya konulan "Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi" çerçevesinde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Daday Üreten Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ev sahipliğinde yapılan toplantıda proje hedefleri, projenin uygulama aşamaları, projenin nasıl uygulanacağı, uygulama aşamalarında verilecek eğitimler ve kadın çiftçilerin kazanımları, satış ve pazarlama yöntemlerine ilişkin bilgilendirme, ürün tanıtımının yanı sıra, proje süresi içerisinde hedef kitleyi oluşturan kadın çiftçilere verilecek olan eğitimler konusunda bilgi verildi.

Tanıtım toplantısında konuşan Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, "Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi"nin il merkezi ile Daday, Devrekani ve Hanönü ilçelerinde 2023-2024 yıllarında uygulanacağını söyledi. Projenin Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklendiğini belirten Tanrıkulu, "Proje süresince kooperatif ortağı kadınlarımıza ürün hakkında eğitimler verilecek, kurt üzümü bahçeleri tesis edilecek. Tesis edilen bahçeler proje süresince takip edilecek ve kadınlarımız teknik olarak desteklenecektir. Budamadan fidan üretimine, üretim ve pazarlamadan satış yöntemlerine kadar kadınlarımız her konuda desteklenecek ve gerekli eğitimlere birinci elden en doğru haliyle ulaşacaklardır. Projelerde hedef, kadının toplumun her aşamasında varlığını devam ettirmesi ve ekonomiye katkısını arttırırken kendi potansiyelini de ortaya çıkarmasıdır. Bu anlamda üretimin temelini oluşturan kadın emeği en üst seviyede değerlendirilecek ve gereken övgüyü alması sağlanacaktır" dedi.

Bilgilendirme toplantısına Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Daday İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Kocaoğlu, Daday İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Ahmet Şirin, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, Proje Koordinatörleri Ziraat Mühendisi Ömür Onur, Harun Demirci ve Sosyolog Aysu Köserecep ile Daday Üreten Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri ve ortakları katıldı.

Toplantı, kooperatif ortağı kadınların proje ile ilgili sorularının yanıtlanması ile sona erdi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kastamonu Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title