Haberler

Johnson&Johnson'a 110 Milyon Dolar Ceza

Güncelleme:

ABD'de bir mahkeme, kullandığı talk pudrası nedeniyle yumurtalık kanseri olduğunu söyleyen bir kadının açtığı davada Johnson & Johnson'ı 110 milyon dolar ödemeye mahkum etti.

Virginia eyaletinin Missouri kentinde yaşayan 62 yaşındaki Lois Slemp, kırk yıl boyunca Johnson&Johnson'ın talk ürünleri kullandıktan sonra kanser olduğunu iddia etti. Savcılar, şirketin ürünlerin yarattığı kanser riskiyle ilgili yeterli uyarıda bulunmadığını savundu ve 110 milyon dolar ödemeye mahkum etti.

ŞİRKETE 2 BİN 400 DAVA AÇILDI

Uzmanlar ise, talk temelli ürünlerle kanser arasındaki ilişkinin kanıtlanmadığını söylüyor. J&J ise kararı temyize götüreceklerini duyurdu. Reuters'a göre bu, talk ürünleri yüzünden şirkete açılan 2 bin 400 davada alınan en yüksek miktardaki tazminat kararı.

3 DAVA KAYBETTİ 1 DAVA KAZANDI

Kemoterapi gören Slemp'e 2012'de teşhis konduğu ve kanserin karaciğerine yayıldığı belirtildi. Slemp, J&J markasının bebek pudrası ve duştan duşa uygulanan pudrasını kullandığını belirtti. Geçen yıl talk temelli ürünlerle ilgili üç davayı kaybeden şirket, geçen Mart'ta bir davayı da kazanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Missouri Virginia Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title