Haberler

İTO İstihdam Seferberliğinde Yeni Kapı Araladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), üretim ve istihdam seferberliği kapsamında ikili görüşmeleri bu yıl katma değeri yüksek hassas sanayiye yöneltti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), üretim ve istihdam seferberliği kapsamında ikili görüşmeleri bu yıl katma değeri yüksek hassas sanayiye yöneltti. Hedef, yerli sanayicinin milli üretimde daha çok yer alması, daha çok iş ve istihdam sağlanması.

İTO'dan yapılan açıklamada, odanın, 2017'yi ekonomide milli seferberlik yılı ilan ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, en büyük ana sanayici firmalarla binlerce yan sanayicinin buluştuğu Tedarikçi Haftalarının, savunma ve havacılık sanayisi görüşmeleriyle İTO'nun Eminönü Merkez Binasında başladığı aktarıldı.

Yurt içi ve yurt dışı projeleri için çalışan Aselsan, Havelsan, Roketsan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ve THY Teknik gibi ana sanayicilerin, alım görüşmeleri bağlamında İTO üyesi yetkin yan sanayicilerle masaya oturduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu kapsamda milli ana sanayicilerin, projeleri için ihtiyaç duyduğu binlerce ürün numunesini, İTO üyesi yan sanayicinin dikkatine sunduğu belirtilerek, ana sanayicilerin, "Kalite uygunluğunu sağlayın, bizim için siz üretin" teklifi ile ortak çalışmaya kapı açtığı bildirildi.

Savunma ve havacılık sanayisinde ikili görüşmelerin 3 Mart'a kadar devam edeceği bilgisi verilen açıklamada, mart sonunda İDO, İstanbul Ulaşım, Otokar ve TCDD ile görüşmelerin planlandığı bildirildi.

Açıklamada, binden fazla İTO üyesi yan sanayicinin söz konusu savunma, havacılık ve ulaştırma sanayi devleri ile yıllık en az 2,5 milyar liralık iş yapmasının hedeflendiği aktarıldı.

"İTO üyelerinin kabiliyeti yeter"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye'nin savunma ve ulaştırma gibi katma değeri yüksek sektörlerde yerli tedarikçi sayısını artırmak zorunda olduğunu kaydederek, yan sanayicilerinin üretim kalitesi, fiyat, esneklik, butik üretim ve teslimat hızında kendini ispatladığını kaydetti.

Çağlar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu anlamda İTO üyelerinin üretim kabiliyetine ve kalite standartlarına güvenimiz tamdır. Sürdürülebilir ve kalıcı istihdam artışı için, gerek milli gerekse yabancı ana sanayiciyi Türkiye'de üretilen ara mamulleri kullanmaya yönlendirmemiz gerekiyor. Yan sanayicilerimizin denizde yüzmeleri artık yeterli değil, yelkenlerini okyanus rüzgarı ile dolduracağız. Böyle olunca örneğin THY Teknik'e iş yapan firmalarımız aynı zamanda British Airways'e de iş yapabilecek duruma gelecek. Refah, ülkemize dalga dalga yayılacak."

Kaynak: AA / Ekonomi

Roketsan Havelsan Aselsan Eminönü Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title