Haberler

İstedikleri zammı alamayan emeklilere yeni düzenleme yolda! 7 alanda destek verilecek

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca emekliye yönelik yeni destekler için hazırlıklara başladı. "Emekliler Yılı" çerçevesindeki destek planları arasında, "su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, kamu tesislerinden yararlanma hakkı" gibi başlıklar yer alıyor.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesinin ardından 16 milyona yakın emekliye yönelik yeni düzenlemeler için çalışmalara başladı.

7 ALANDA DESTEK VERİLMESİ PLANLANIYOR

Yerel seçimler sonrasında Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa teklifiyle, 7 alanda yeni destekler planlanıyor. Düzenlemeler, emeklilerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmayı ve gelirlerini arttırmayı hedefliyor. Bu çerçevede, bazı alanlarda ücretsiz hizmet ve maaş artışı sağlayacak adımlar üzerinde duruluyor.

SU FATURALARI VE TOPLU TAŞIMA

Edinilen bilgilere göre; emekliler için yerel yönetimlerle protokoller yapılacak. Su faturalarında indirim, ücretsiz ya da indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi bir çok düzenleme için görüşmeler yürütülüyor.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile protokol imzalanarak, başta düşük maaşlılar olmak üzere tüm emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarının indirimli olması da sağlanacak.

UÇAK VE TREN BİLETLERİ

Uçak ve tren biletlerinde emeklilere indirim yapılması için de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile hazırlıklar yürütülüyor. Sosyal aktiveteler kapsamında da müze ve ören yerlerine girişte ayrıcalık sağlanması için planlama yapılıyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hukuk Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (139)

serkan aslan:

Değil 7 alan isterlerse 17 alan'da destek versinler yinede emekliyi enflasyona ezdirip yandaşları zengin etmekten alıkoyamayacaklar.Yiyin efendiler yiyin,doyuncaya kadar yiyin,tıksırıncaya kadar yiyin sizde öleceksiniz hesap vereceksiniz.

1222
59
yanıtYanıtla
gunay yanug:

emekliler secimde akp ye konyayı gösterecek

yanıt415
yanıt42
Şahin beydere:

38 yaslarinda emeklimmi olurmus..

yanıt124
yanıt271
Serhan Soylu:

38 yaşında emekli mi olunurmuş diye yazmış adam bir sürü beğenmeyen çıkmış.. Yahu yattığı yerden ne çok para yemek isteyen genç var. Memleket yansa yıkılsa PARAAAAA diyecek kadar NAPOLYONCUK olmuşlar

yanıt75
yanıt186
CEZA :

/ alanda destek vereceklermiş ulaşım ücretsizolacakmış.. yav cebimizde para yok biz değil gezmeye evden çıkmaya korkuyoruz ne yapayım ücretsiz kartı.. kamu alanlarından yararlanacakmışısız. ne yapacağız kamu kahvehanesi açıp caymı ısmarlayacaksınız bize .. yav bir yürü gidin . dalga geçmeyin bizle .. biz sizle dalgamızı 1 nisan günü gececeğiz

yanıt119
yanıt7
Mehmet Kır:

Emeklinin aldığı para kiraya mutfağa yetti eh destek lazım sosyal aktiviteler için müze vs yerler çarşı pazardan önemli tabiki.Şaka gibi bunlar evet çok fazla emekli var ve devlet için ciddi bir maliyet bu fakat sen memura verdikçe diğerinden kısıyorsun. Hatta fahişçi ev sahiplerine ve 3 harfli marketlere de bir elle tutulur bir şey yapmadın. müzeye bedava soksan ne olur

1019
37
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

benim anlamadığım, emekliler yatırdıkları emekli kesenekleri kadar maaş almıyor mu? öyleyse kim çalışırken ne kadar sgk ya para yatırmışsa o kadar alır. memur emeklisi mesela, memura yapılan zam oranıyla aynı oranda zam alıyor. sorun nerede?

60
617
yanıtYanıtla
Ahmet Melih ALEMDAR:

Yatirdiklari orana göre almıyorlar. 2008 de getirilen katsayı kanununa göre çok düşük alıyorlar. Zaten onu iptal edin hakkımızı verin diye çırpınıyor emekliler ve sonuna kadar da haklılar. 9000 gün prim ile emekli olan ve 3600 gün ile bi şekilde emekli ettirilmiş kişi aynı maaşı alıyor

yanıt644
yanıt13
Özkan Bulut:

Haksizsin troll efendi 8800 gün para yatırdım adam 15 yıl yatırdı normal şekilde ben in Bin alıyorum o onbir Bin beş yüz alıyor her sayfada varsın bi adam gibi yorum yap

yanıt434
yanıt15
haksız mıyım:

özkana...lan hırboluk yapma. hsana mı soracam yorum yaparken. sizin gibi gerçek trollere karşı yazmaya devam edicem. rahatsızsan okuma. karşıysan da fikrime insan gibi cevap verirsen . tabi bu meziyetiniz varsa

yanıt15
yanıt604
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title